Wednesday, January 21, 2009

No more tags for the next 30days!!!

i was tagged.. again.. this time by Hana Stealth Fighter (because she'll go out of radar like A LOT!). no more tags for the next 30days please.. so here we go..

1. Five characteristic of your dream girl/guy:

  • bleh blah
  • fashionably able
  • independent
  • decisive
  • can use her brain
2. Five characteristic that you've never liked in a girl/guy:
  • takleh blah
  • wardrobe 100% dari giant/tesco (please.. even bundle pun better okay..)
  • clingy
  • indecisve (damsel in distress 24/7)
  • bossy
3. Five feelings that you have when you're out with the one you admire:
  • nervous (dont screw up.. dont screw up.. please.. *praying*)
  • competitive
  • tensed
  • happy
  • crazy
4. Five places that you want to travel with your loved one:
5. Five special things that you will give to your loved one:
  • my love
  • my loyalty
  • my trust
  • my respect
  • my effort
6. Five songs that you will sing to your partner:
  • have you ever really loved a woman? by Bryan Adams (sekali dengan guitar okay..)
  • earth angel (will you be mine) by Marvin Berry & The Starlighters
  • i like the way you move by The Bodyrockers (kena ada pole ye?? hahahaha)
  • sempurna by Andra & The Backbone
  • sugar by Deff Leppard
7. Five friends you wanna tag:
  • Husni (mampos.. ko kena buat jugak!! wahahahaha)
  • Hafriz
  • Atira
  • Junz
  • Abs

Sunday, January 18, 2009

tag.. dan lagi..

tagged by hus kus.. here we go..

1) Do you think you're hot?
melecur...

2) Upload your favorite picture of you!
3) Why do you like that picture?
the energy.. the shape.. the movement

4) When was the last time you ate pizza?
december.. faculty's x'mas party at Telawi Street Bistro

5) The last song you listened to?
Escape artist never die by Funeral for a friend



6) What are you doing right now besides this?
replying an sms from someone..

7) What name would you prefer besides yours?
starscream

People To Tag
  1. Hafriz
  2. Atira
  3. Husna
  4. Nani
  5. Hafez
8) Who is number one?
junior.. good friend

9) Number three is having a relationship with?
wan negrat.. bf dia lah..

10) Say something about number five?
rakan 'nok'

11) How about number four?
office mate.. budak kecik

12) Who is number two?
blog friend..

Friday, January 16, 2009

Rahsia...

lagu ni sangat mendalam dan bermakna buat aku. lagu ni antara yang mampu buat air mata aku menitik suatu ketika dahulu (sekarang tidak lagi~! xD). entah kenapa, di malam yang suram ni.. lagu ni jugak yang menjadi teman aku. mungkin juga ini adalah effect dari apa yang kawan aku cakap bila she read my palm. "Azzam, you're heartless.. your right palm.. you dont have any heart line". Well, im not like totally surprised bout what she said.. dont really believe in these palm reading and what not but kinda like expected that coming already. mungkin aku pilih untuk mendengar lagu ini tonight sebab ia adalah remnants of the heart i once had. serves as a reminder that a 'heartless' like me was once able of emotions..




The Secret by Emery

on the way to grey
i could hardly wait
to see you again
to feel your hands

covering me
til the storm is done
what seemed to be the end
was not the end at all

when i hear the rain
should i be afraid
for my, for my
for my... life

why do you look at me that way?
i told you
that i was too busy to see you
i would never
keep a secret from you
from you
from you

is it over?
i am fine
thank you dearly
for your time

i'll be leaving
don't you cry
i'll be back soon
at least i'll try

can't you see
there is no time to think
selfishly

yesterday's gone
tomorrow's here
can't turn back now
i won't quit

i still love you
i swear
i always will

Monday, January 12, 2009

etika kritika

acapkali bila kita memperkatakan tentang orang lain.. kita selalu lupa.. apa yang keluar dari mulut kita tu boleh digunakan oleh orang lain untuk menduga kedalaman akal dan minda kita. bak kata orang dulu "cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar..". tidak salah kalau kita hendak mengkritik dan mengawal ego counterpart kita dalam perbualan. tetapi segala kritikan dan kawalan kerosakan (damage control) harus lah berisi, logik dan membina. yeap.. nak mengutuk pun ada etika babe.. without ethics, kamu adalah barbarian (bukan Conan, itu cool okay..) atau uncivilized.

sayang sekali.. ramai je manusia skarang ni lebih mudah.. atau lebih cenderung untuk menggunakan kritikan yang tak berisi. bak kata orang putih, 'shooting blanks'. bukannya mandul ye.. tapi kritikan yang disuarakan lebih kepada ajukan kebudak-budakan dan bukannya kritikan yang mampu menyedarkan, membina mahupun membawa makna. dengan menggunakan teknik sebegini, sebenarnya.. kita akan menunjukkan kecetekan minda kita sendiri. menunjukkan betapa kita masih terperangkap dibawah kongkongan apa yang kita nampak dan boleh dicapai oleh tangan kita sahaja. kes-kes sebegini selalunya berlaku dikalangan kawan-kawan.. alah.. biasalah.. saling drop meng'drop.. tapi ingat.. kalo kita drop orang dengan benda bodoh.. kita yang akan nampak bodoh (tidak termasuk gurauan yang memang seharusnya bodoh). aku sukakan kritikan.. aku suka mencabar orang untuk mengemukakan kritikan honest dan telus.. kerana melalui kritikan2 inilah kita dapat meng'improve diri.

tapi.. kadang2.. ada juga species2 manusia yang tak dapat menerima sebarang kritikan.. living in denial.. menidakkan yang obvious.. dan selalu fikir dia sahaja yang betul. aku betul.. kau pun betul.. siapa salah? tiada siapa yang salah.. cuma kita harus consider apa yang betul buat orang lain.. ambil yang baik.. dan construct a new understanding for yourself. melalui proses inilah kita dapat membentuk identiti jatidiri dan keunikan kita sendiri. setujukan kamu??

*kritika* perkataan yang tidak wujud dalam bahasa melayu(malaysia) tetapi digunakan penulis atas lesen artistik. maksud kritika sebenar boleh didapati di sini

Monday, January 5, 2009

Bila sangap dekat office..

Students semua tengah cuti.. sangap giler kat office okay.. bila sangap.. macam2 benda merepek lah yang start keluar. Inilah yang akan berlaku bila anda sekumpulan lecturer yg bosan dapat SLR camera.

Siri dera-dera students


Siri Ninja Konoha

Well... inilah jadinya..

Moral: Lecturer anda adalah manusia

credit to hafez, nani, nana lalat