Monday, March 30, 2009

Korang rasa office korang pelik? Think again..

Maka nak dijadikan cerita, kat office aku ni dipenuhi dengan orang yang pelbagai jenis dan ragam. semua ada pe'el masing-masing. diversity nye.. tak usah cerita lah.. daripada muhibah malaysia, ke middle-east, africa, europe dan sampailah ke benua america. macam-macam ada! (macam pakcik iklan astro tu haa..) benda2 yg abnormal di office-office lain in malaysia mungkin can be brushed off as just one normal day for us. tapi ini adalah yang paling pelik laa.. seorang staff yang mempunya issues ngan almost semua orang akhirnya telah meletak jawatan (setelah hampir 98% warga office menandatangani petition ke atas attitude problem nye tu. aku tak terlibat, aku tak percaya konsep kacau periuk nasi orang). yang best nye, adalah satu hari yang malang ni... si polan telah datang ke office (yg lengkap dengan pintu yg memerlukan access card dan ber pak guard). entah camne dia bleh masuk aku pun tatau.. tapi dia telah melakukan sesuatu yang menarik eh... dia amik gula ngan creamer(yg banyak giler tu) dan start tuang kat each of the people yg dia antagonize. aku imagine mesti dia buat camni dowhh

*laugh hysterically"hahahahhaha hahahaha puas hati aku!! mati kau.. mati kauu..." sambil berlari2 dalam office dan tangan kanan mencedok gula dan creamer merata2, lompat2 dari meja ke meja dan dari kerusi ke kerusi.. hahahaha.

aku tak pernah tahu plak any ceremonial or satanic worshiping nye ritual yang melibatkan penggunaan gula dan creamer yang extensive. the closest thing yang aku bleh relate pun mungkin kepercayaan Hoodoo di mana garam akan digunakan sebagai pendinding dari evil spirits dan musuh2. kira cam kalu kita buat circle dari garam keliling rumah, so selamat arr... malaun ni plak pergi guna gula ngan creamer.. adakah ianya berkait rapat dengan amalan Hoodoo ini? adakah dia ingin menabur kemanisan ke office aku yg mungkin pada pendapatnya sudah bitter? aku pun tak tahu. biarlah ianya menjadi tanda tanya. apa2 pun.. ianya akan menjadi discussion yang menarik for the next one week dengan bebudak office dan ketika lepak lunch ngan bebudak faculty lain..

Figura 1.1 Aku harap dia takkan dapat one of this plak and guna kat orang2 di office next time around xD

*edit

untuk mereka yang memerlukan bantuan visual mengenai hoodoo, mungkin clip ini dapat membantu... trailer movie(yg dah lama dah pun...) The Skeleton Key.


Sunday, March 29, 2009

Sejam aje.. itu pun takbleh ke??

Baru pulang dari Earth Hour outing (well termasuk lah dengan sessi makan2 dan karaok sampai lebam lah)... verdict.. a bit disappointed bout how Malaysians (well.. more to KLians) reacted. i know.. there are a lot of you guys out there who actually turned off their lights. but sorry to say, it wasn't significant enough from what i see at lookout point ampang. look at it yourself..

Figura 1.2 Before & After, photo by Azman Sejhok

But then again.. i cant just dismiss the effort from people who are sensitive enough to switch off. Salutes to them and you, if you did it too.. =D for people who didn't do anything, take it like this.. we are trying to save ourselves from the bitching, pissed Mother Earth who'd squash us like bugs and roast us unconditionally in the future for polluting and messing with her. see.. gave u a bloody clear objective already.. sure your primal instinct to survive could comprehend these simple equations

good life = pollution = pissed mother earth
switch off + pissed mother earth = a less bitchy mother earth
less bitchy mother earth = live good life longer

yeaa.. i am one of those people who believe that the climate change is inevitable.. judging from how Mother Nature rid off the dinosaurs and the extreme change to ice age and stuffs.. but what we are doing here is prolonging our reign on this cruel planet, prolonging the suitable environment to our species, saving our asses in another word. (in hope that someday we could be self sufficient and to not rely on Earth anymore). see.. you dont have to be the all goodie2, green peace or nature loving type to contribute.. =D (hahaha just gave you 'bad boys' a reason to contribute now.. so what's your excuse then?)

*edit

sempena earth hour ni.. aku rasa lagu ni sangat sesuai dijadikan lagu tema.. hahhah



wake up, wake up, wake up... yeah im so tired of waiting.. waiting for us to.. wake up, wake up, wake up... yeah im so sick of waiting... for us to make a move!!

Thursday, March 26, 2009

kejadahan isu rambut..

lately.. ramai kawan-kawan dah start bebel pasal rambut aku. well.. mostly kawan perempuan lah.. kawan lelaki memang 'lantak kaulah, kepala kau'! macam-macam lah idea diorang.. suruh potong pendek macam dulu lah.. pendekkan sket lah.. kasi layered lah... aku pun dengan sopan santun nya jawab lah.. "aku nak simpan panjang dowhh... dah puas dah berambut pendek". pastu naaaakk jugak argue lagi.. "ko tu lecturer, kena laaa kemas dan berketrampilan sket".. dan aku pun.. dengan sopan dan bersusila pun jawab lah.. "aku memang takkan potong pendek dowhh.. and aku memang jenis takkan dengar cakap orang.. so ko takyah suruh lah". dah dijawab elok2 dengan berulang-ulang pun tak paham eh?? pastu selang lah dua tiga hari... suruh lagi aku buat something with my hair..weiii.. weiiiii... read my lips (in this case my typed letters) "dont make me repeat myself banyak2 kali... i dont give shit bout what people think bout me and that would include my hair". haa... amik sebijik!

tak cukup ngan tu... ada plak yg soh aku straighten kan rambut... buat rebonding.. apa jimak tu(what the fuck) wei?? ko biar betul weiii... jantan mana ada straighten rambut weii..... ko giler ke apa? rambut tu akan straight dengan tak natural nya... kejung.. buruk macam gampang dowh.. nampak macam budak hingusan guna duit raya pergi salon jaa... hahahaha melainkan rambut ko memang semula jadi lurus, tak perlu lah ko gi straighten kan rambut tu.. rambut melekat kat pipi tu bajet kacak lah?? (yes, aku tau perempuan suka.. ok ok sesetengah tapi ni general consensus dari men nye side lah, BUROK!!). so... screw that one as well. pendapat kamu kekal sebagai pendapat, bukannya arahan. kalau naaak sangat 'salon' kan rambut pun.. buat biar propper.. macam ni haa...


Figura 1.1 Tauladan, jangan straight, kejung dan lekat kat pipi.. nampak cam haram kalo camtu..

aku kadang2 terasa pelik kenapa sesetengah orang tak reti nak respect choices orang lain dan suka memaksa opinion dan idea2 mereka terhadap orang lain. mungkin sebab adanya orang2 macam ni lah dunia kita tak aman2. asyik nak push what they perceived as good unto others. remember the crusades? tu sebab ada makhluk2 macam ni laaa.. =D yeaa yeaa... contoh extreme tapi betul laaa kan? kan? kan? kan? realiti jugak.. dunia kita ni bukannya utopia. so kita takkan sentiasa dapat memahami satu sama lain (unless kita go through a trans-human change to innovators cam dalam gundam double o =D) dan dengan adanya kalam2 iblis syaitan yang melekat kat sendi2 anak adam, realiti akan sentiasa berikan kau cabaran. aku, kamu, dia, kita semua tak bebas dari berdosa..

Figura 1.2 Sila focus ke natural'an rambut ye... bukan ke kekacakkan mendiang Brandon Lee

Wednesday, March 25, 2009

Pesta matahari terburai (burst?).. hahaha

sunburst 09' was hell of an event.. as in, best giler babi sial!! hahahah.. i know it's a bit late to talk bout it here.. i was just waiting for friends to upload em' pictures first.. well.. to have more options laa sket. i wont put up much pun.. i'll just select some interesting one je.. as usual.. nak yang lain, gi jenguk facebook lah!

Figura 1.1 The Sun stage

ramai yang expect sunburst gonna be a dissapointment.. yeap.. they, as in the organizers didnt match up the hype and expectations during the build up. i dont blame them directly.. it was just people, hoping too much.. i know i did. we went there with a low.. expecting to just 'make full use of the early bird ticks price'. we reached that place late.. around 4 something. sampai2 terus join the people kat Meet Uncle Hussein's set.

Figura 1.2 The ladies.. dengan pose Power Ranger diorang..

and starting from that, i found myself going back and forth between the four stages.. non stop menggila and melompat up til 2am. 10years of moshing in gigs made me felt like home.

Figura 1.3 Sesat? Tak tau who's performing where? Jangan bimbang.. performances guide provided

review?? naahh... u shoud've gone there yourself instead of moaning how coldplay are not coming, where's my foo fighter (yeaa yeaa i was..), where's ---insert musicians u wanted to see--. if you enjoy music, you would've been there anyway right?

Figura 1.4 Tak ada Foo Fighters tak apa.. kawan2 and good music will work the magic! xD

Figura 1.5 Dari siang ke malam.. it's all about the music!!

special mentions of people who performed, NAO(giler fall of troy versi instrumental abis), Agrikulture (stage antic yang kaw2.. siap panjat2 lagi), Estranged (sbb gitarist dia potong rambut dia ala2 Munky tu sbb segan kot.. Munky was there as well.. hahaha), Nidji (crowd control yg excellent, bleh buat orang sing along and do stupid dances with em dengan selamba), Butters (walaupun kureng sket sbb Loque takde, lagu diorang menyengat!), NERD (never thought hip hop could be this ROCKIN'.. stock stage penuh dengan fans lagi) and of course Korn (they were great, understanding sebab main most of their old songs siap apologized lagi it took them 15 fucking years to come here!!). bila korang asyik complain je.. korang lupe yg semua band-band ni are great international performers, rm100++ is more than worth to see either one of them.. here, i got to see em all! wahahah

Figura 1.6 Aksi panjat2 Agrikulture dan kesengalan pakai boxer hijau je perform dengan perangai2 sengal

Figura 1.7 Yeap... 10 years ago aku gilakan band ni.. i was 16.. finally seeing them performing live is like a childhood dream comes true

Figura 1.8 All in all... a great event. tak dapat pergi Big Day Out, Reading Music Festival or Woodstock lagi.. Sunburst pun dah kira okay..

*Next stop, see you at Jamiroquai's!!

Location: Kiara Equistrian
Time: 3.00pm - 3.00am

Monday, March 23, 2009

Aku Godzilla... kamu Jepun(negara)!!

*amaran - freestyle ini mempunyai bahasa-bahasa yang vulgar. pengawasan ibubapa adalah wajar untuk kanak2 di bawah umur (better jangan kasik diorang baca langsung). ini merupakan cubaan untuk 'hardcore rap' oleh penulis. dont take this seriously.. =D

Figura 1.0 Godzilla a.k.a. Gojira

apa kau ingat kau dah hebat sangat ke?
ko rasa ko dah habis besar ke?
tolong sket, bajet dah wise prasan matang
apahal beb? lu takyah nak glabah belalang
hutang darah hutang janji hutang budi
kau ingatlah jumpa nanti bila kita dah mati
perangai sial, tak pelu nak cover lagi
buatpe? ape perlu kisah lama kau jangan nak fabrikasi
tak perlu ungkit nanti kau yg sakit
buka pekung nanti tahi kau yg terpalit palit
angkat diri, hidung tinggi
duduk dalam bakul, tanyalah diri
takyah nak cerita berapa gunung kau dah daki
bila sampah-sampah kau cicir kat tepi-tepi
cuba kau dongak sikit ke atas
bila kau berjaya hanya atas kertas
bukak mulut cakap berterabur
tengok mata aku tahu kau tak jujur
buat muka konon tak bersalah
tak reti-reti jugak nak beralah
semua benda apa pun kau nak
macam sundal lapar jantan lah kimak

------------------------------------------------

amcam?? cukup ganas tak?? muahahahahaha

dengan ini aku layarkan harapan aku untuk diterima masuk ke dalam Wu-Tang clan.. or at least jadi wakil franchise diorang kat Malaysia.. =D

*title diadaptasi dari lagu Lostprophets

*edit
untuk memeriahkan lagi entry ni... aku letak lagu Lostprophets skali.. yaayyy... xD


Sunday, March 22, 2009

Panas udara belon pesta...

3.00am, masih kat mamak tengah makan nasi lemak ayam. baru jee balik dari kegilaan di sunburst, then satu suara berbunyi "weih.. japgi jom ar gerak gi hot air mende kat putajaya tu..". and just with that everybody was sold.. 6 something kitaorang gerak!

Figura 1.1 Aftereffect sunburst, akibat musibat pogo, mosh dan menyewel

Figura 1.2 Dari pukul 7 pagi kitaorang dah tercangak kat situ


Figura 1.3 Macam ni laa diorang naik kan belon tu...


Figura 1.4 Among the balloons.. cantik bukan?

Figura 1.5 Dua wanita terperangkap dalam jerat percintaan! hahaha

Figura 1.6 Mesti haiwan sebesar Nessy yg kentut dalam tasik untuk menghasilkan buih sebesar ini..

Figura 1.7 Bebola senaman untuk hamster

Figura 1.8 Lets go for a spin bebeh!

Figura 1.9 Sumpah aku takkan taruk hamster dalam bebola lagi dah.. bersepah dowh!

Figura 2.0 Sesenget belon yang dapat dilihat di belakang

Figura 2.1 Yippie! Sunday morning yang terisi..

Lokasi: Putrajaya
Masa yang dibazirkan: 6.00am - 11.30am
Picture credit: Mr Azman Sejhok Aziz

Thursday, March 19, 2009

Music Kita: Perempuan kalis peluru by monoLoque

Perempuan kalis peluru by monoLoque

Tamatnya sumpahan sejak mendengar suara
Dikejutkan diri ini dari mimpi mati lemas
Seperti cahaya di hujung terowong gelap
Kasih sayang yang dicurahkan seperti emas
Tak berniat membuat menangis air mata mengalir
Terburu-buru bertindak meluru sememangnya semulajadi
Langkah mayatku yang merupa satu pesanan
Kepada mereka yg selalu asyik menggangu
Saya dan awak diterbangkan sehidup semati
Kau dan aku merentasi bima sakti
Tak berniat membuat menangis air mata mengalir
Terburu-buru bertindak meluru sememangnya semulajadi
Hanya kau seorang di dalam berjuta-juta ribu-ribu
Saya cemburu denganmu
Perempuan kalis peluru
Jauh di mata dekat di hati
Walaupu hati perang dunia
Mandi tak lena tidur tak basah
Seperti mati hidup semula.. hidup semula
Hidup semula... hidup semula..
Saya tak berniat membuat menangis air mata mengalir
Terburu-buru bertindak meluru sememangnya semulajadi
Hanya kau seorang didalam berjuta-juta ribu-ribu
Saya cemburu denganmu
Perempuan kalis peluru
Harapan semoga selamat ke akhir hayat…
Tolong tunggu…. Tolong tunggu.. tolong tunggu...
Jangan was-was tak perlu ragu denganku…
Hanya kau seorang di dalam berjuta ribuan...

bagi mereka yang tak tau... monoLoque adalah Loque dari band Butterfingers dan ianya adalah project solo beliau semenjak bergelar pelajar di berklee. okaayy.. okaayyyy aku akan cuba tak biased (since korang semua memang dah tau aku suka butters..). mari kita state the obvious.. perasa Radiohead yang sangat keras.. tidak dinafikan. psychedelic.. yes... build up lagu yang menarik, of course.. seperti biasa... aku suka mainan bahasa yang ditonjolkan oleh loque.. dan secara peribadinya.. aku sangat sukakan lirik lagu ini!!

*cubaan untuk tidak biased yang gagal secara total!!*

Figura 1.1 Loque a.k.a. monoLoque

Gaban-gaban di sungai gabai..

pada suatu hujung minggu yang normal.. akibat sudah puas dengan routine harian yang sama.. kami melarikan diri dari kancah kemelut kehidupan dan riuh pikuk kotaraya.. start enjin kereta, JALAN!!!

Figura 1.1 Edi menunjukkan skil beliau menggigit tali pinggang keledar

Figura 1.2 bekalan ayam yang bakal di bakar.. bukan yang berbaju ye?

Figura 1.3 ahli-ahli JKK kampung yang hadir untuk bergotong royong memasak dan melahap

Figura 1.4 tinggalkan kewarasan kamu jauh nun di kota.. di sini mari kita menggila

Figura 1.5 tinggalkan juga kemaluan kamu dan mari meng vain kan diri yo!

Figura 1.6 hidup bukan sahaja pentas opera.. ia juga gelanggang hidup atau mati

Figura 1.7 ketenangan yang di cari-cari

Figura 1.8 kesimpulan.. satu hujung minggu yang memuaskan!

Lokasi: Sungai Gabai, Ulu Langat
Masa yang dibazirkan: 9.00am - 7.30pm

Wednesday, March 18, 2009

music dan faith...

kadang-kadang, aku terasa envy melihat progress music dan mentaliti musician barat (memang patut pun.. tengok lah industri music kita). tapi aku bukan nak cakap pasal achievement, quality dan semua benda yang memang dah obvious. tapi aku nak bincang pasal content yang diorang bleh sampaikan dalam music diorang. mungkin korang semua dah kenal konsep christian rock or white metal and all.. (atau tak.. then start reading) gaya penulisan band2 tersebut banyak direlatekan dengan unsur2 ketuhanan, faith dan kadang2 verses dari bible. banyak band2 yang dah famous and mainstream seperti Creed, Switchfoot, Underoath, dan P.O.D. yang menyampaikan nilai2 keagamaan (diorang) dalam lagu diorang. lagu-lagu P.O.D. kalau anda telitikan, hampir semua lagu diorang ada reference to verses dari bible dan underoath, band yang bermain music yang agak berat, banyak menyampaikan nasihat dan reference keagamaan indirectly dalam lagu2 diorang.

persoalannya sekarang kenapa tiada local band kita yang mencuba sesuatu yang sama? kenapa kita sering sekularkan nilai faith dan keagamaan dari music? apabila sesuatu music merefer kepada isu2 tersebut (direct or indirect), immediately kita label sebagai nasyid. walaupun music kita rock, berat dan lain dari yang biasa, salahkan untuk kita approch penulisan lirik dengan our faith? the closest thing so far would be lagu alhamdulillah by too phat, yes, bukan band lagu rock tapi lagu tu banyak sentuh soal faith. namun ianya belum benar2 membawa apa yang aku persoalkan disini sebab too phat masih menggunakan yassin (artis yg synonymous dengan nasyid) untuk highlight that. why cant they make a standalone one? kalo diorang takde yassin to sing the chorus for them, adakah that would make them 'uncool'? music dan mentaliti kita perlukan revolusi, perlukan lebih keterbukaan dari dua2 pihak, si penyampai music dan si pendengar.. setuju?

Figura 1.1 Gambar hiasan

Tuesday, March 17, 2009

learn a word per day

per⋅se⋅ver⋅ance
   /ˌpɜrsəˈvɪərəns/ Show Spelled Pronunciation [pur-suh-veer-uhns] –noun

1. steady persistence in a course of action, a purpose, a state, etc., esp. in spite of difficulties, obstacles, or discouragement.
2. Theology. continuance in a state of grace to the end, leading to eternal salvation.

yes, the word of the moment.. marilah kita menjiwai perkataan ini dengan sebaik boleh.. orang kata jika niat kita telus, kekuatan datang dengan sendirinya.. mari kita tengok sekuat manakah rasa ini..

this is not the end..

it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now... it's not the end of the world! at least for now...

Sunday, March 15, 2009

Mari belajar sesuatu yang baru bersama..

sekarang.. mari kita mendalami sedikit sebanyak mengenai music yang selalu tak difahami oleh rakyat Malaysia secara umumnya.. marilah..

Friday, March 13, 2009

kau nak tahu apa itu cinta?

siapa kata bila kita bercinta kita hanya nampak yang indah2 sahaja?? kalau semua benda yang kamu nampak tentang dia semuanya bunga-bunga dan warna warni, kamu sebenarnya masih lagi angau.. infatuation bilang mat salleh.. saat dan ketika itu.. apa yang kamu rasakan bukanlah cinta.. tapi ilusi cinta yang disuap2 oleh imej2 cerita cinta di TV dan movie.. tak mustahil juga fantasi kamu ketika membaca novel2 romantis.

realitinya cinta dan seks tidaklah seperti apa yang dipamerkan dalam wayang gambar. jauh sama sekali. mana ada orang bikini wax tiap2 hari weiii.. di ranjang kamu takde tukar2 angle camera lah... hahahah ok ok.. enough.. realitinya cinta adalah dua insan yang memilih untuk bersikap positif antara satu sama lain, berkongsi suka duka dan menerima baik buruk masing2. kamu bilang kamu cintakan dia, tapi pernahkah kamu lihat dia break down dan lemah selemahnya. jika kamu cintakan dia, pujuklah dia.. usapkan air matanya dan zahirkan kembali senyuman di wajahnya.

kamu katakan dialah satu-satunya cintamu tetapi pernahkah kamu melihat dia tanpa sebarang makeup, baru bangun tido, rambut tahap masyaallah langsuir abis.. dan kamu mampu berkata "wah.. comel lah awak hari ini.." bergurau senda.. gembira. kamu setuju dialah cinta tetapi pernahkah kamu melihat dia melakukan perkara yang paling bodoh di dunia.. tetapi tidak sekali kau cerca kesilapannya lalu memberitahunya bagaimana melakukannya dengan betul. kamu yakin dialah cintamu tetapi pernahkah kau lihat dia dalam kesesatan dan hilang arah tuju. jika itu cinta maka hulurkanlah tanganmu dan bawa dia berjalan bersama mu.. sesat jugak pun.. biarlah bersama.

jika benar ianya cinta.. jangan hilangkan perkataan 'kita' di antara kamu berdua.. nescaya hingga ke hari tua nanti.. kamu masih tersenyum bahagia. cinta bukanlah kegilaan.. kegilaan cinta yang terlampau adalah sama seperti suicide bombers.. extremist. cinta bukan hanya sementara.. lafazkan hanya bila kau maksudkan dan kau bercadang untuk kotakan. harga cinta tak semurah kata2. cinta tidak buta, hanya manusia sahaja yang membuta tuli.. cinta itu adalah dia.. dan dia itu adalah kamu juga.. =D

p/s:- kalo ko tak setuju dengan aku.. then apa itu cinta pada kamu??

Monday, March 9, 2009

sekilas pandang... malam itu

Specimen 1.1: weihh.. aku nakgi genting esok.. ko nak join tak??
Specimen 1.2: errr.. Genting Highland??
Specimen 1.1: a'ah.. ko kan esok takde plan pa pe... ikut je lah kitaorang gi sana..
Specimen 1.2: errrr... takpelah babe.. aku tak rasa cam nakgi situ lah..
Specimen 1.1: apsal dowhh?? best apa.. kita main ride2.. enjoy.. and bleh laa ko pakai skarf kamen rider ko yg nak pakai2 tapi tak boleh tu...
Specimen 1.2: no lah.. i'll pass... aku kalo bleh takmo pijak bumi Genting tu...
Specimen 1.1: apsal?? ko tak suka Goh Tong ke?? dia dah arwah dah laa... *chuckles*
Specimen 1.2: aku takde isu lah ngan si Goh Tong tu.. just tempat tu aku tak suka..
Specimen 1.1: ok ok.. pa pe hal.. aku dah balik malam esok kita lepak ah..
---------------------------------------------

Specimen 1.1: *caller ringtone* hello.. babe..
Specimen 1.2: ahh.. hello.. wassap babe.. aku dalam movie ni. tengok Watchmen
Specimen 1.1: err.. nak mintak tolong ko ni.. kitaorang miss last train kat KL sentral. nak mintak tolong ni..
Specimen 1.2: owhh ye ke?? kang abis movie aku gi amik korang ye?
Specimen 1.1: okayh.. cantek ah.. thanks babe!
Specimen 1.2: okay.. no hal.. btw.. cerita Watchmen ni best!!
Specimen 1.1: ok ok.. nanti aku gi tengok ngan awek aku..

Moral

1- jangan ajak aku gi genting unless..

  • ko adalah awek aku yg sangat hot seperti kate beckinsale
Figura 1.1 nampak tak cahaya ibu/isteri mithali kat wajah dia?

  • ko bawak satu angkatan kawan2 cukup untuk memeriahkan majlis (busuk2 dua biji kereta penuh)
2- kalo ada apa2 masalah.. korang bleh mintak tolong aku, no hal!! xD

3- cerita Watchmen sangat best.. kamu patut pakai seluar.. pakai baju.. gi start kereta/motorsikal/beli ticket lrt atau bas and pergi tengok cerita tu kat wayang sekarang jugak!

Wednesday, March 4, 2009

The difference between medicine and poison is in the dose..

i cant stop thinking bout it. yes, it's a ringing in my head that just wont go away. often when we do something, we are asked to do it passionately, full heartedly, give it all you got, show some guts, make the best in everything, all out, gung ho.. etc etc etc..

people associates hardwork with rewards. you'll get what you deserve. but is that always true? of course not, whenever we put 'always' in a sentence, we know that it's a lie. the world is ever-changing and things can never be 'always' the same. do we really get what we deserve for our effort? if you're talking about it directly.. NO! we dont get what we deserve as simple as '1 + 1 = 2'. not as easy as 'like + effort = in love'. the equation is more complicated than that.

Figure 1.1 for sure the equation is more complicated than this

ultimately, we'll get what we deserve, god bless you, but in life.. right now.. we must resign to what fate would grant us. dont be too obsessed with your reward. sometimes your effort might end up with nothing when you wanted everything, but at least you could be grateful for something. right? im not asking you to be too laid back about life, to not have the resolve and all. but in certain area where things are grey and murky, put one feet down first before diving to the unknown.

im a straight-forward kind of guy, so i know what happens when u just dive right in.. things can be.. 'complicated'.. for you and the people around you. but then again, who am i to tell you what to do with your life? just acknowledge this, too much of anything can be bad. too much effort, too much attention could lead to dissapointments. even too much love could be poison.. the trick is to get the ammount just right. enough to get you what you want.. but not too much to leave you flat on the ground.

yeahh.. i know.. life is a gamble, but gamble smart. dont bet all your chips unless you can see a couple of aces. work hard in what you do.. but consciously know that fate is a bitch so that u wont be too depressed when she's making a scene. if you wanna just dive in, regardless.. then have the strength to pull yourself up. yes, im up! tomorrow we'll decide whether to just dive in again or not. =D

Tuesday, March 3, 2009

Her..

A beautiful girl can make you dizzy
Like you've been smoking shisha back to back all morning
She can make u feel high
Full a single greatest commodity known to man
Promise, promise of a better day
Promise of a greater hope
Promise of a new tomorrow
This particular aura can be found in the gait of a beautiful girl
In her smile & in her soul & the way she makes every rotten little thing about life seem like its gonna be ok...