Thursday, February 25, 2010

Charlie dan angel-angel nya...

Susah senang.. tunggang tebalik.. we're there for each other.. gonna have a great time tonight with my angels!

Figura 1.1 Si rambut senget, si papan(yg dah buncit), si kening dan si gigi besi!

Tuesday, February 23, 2010

Ready steady go..

Okayh... the loitering will have to stop now. along with the first call "Mr Azam, students for you" marks the end of my heavenly time and gaji butas. say goodbye to the rock band sessions (will sneak once in a while for it jugak =p), the back 2 back dota session, endless lepakking at oldtown, terminal, unofficial office trips to the cinema and what not.. the semester is starting and a buck load of students will beg for their results, alter grades for error, complain here and there.. as a coordinator.. kicking some superior's ass for not releasing the timetable for me to assign to my teachers.. exemptions.. rectifying registration confusions.. bla bla bla and the list goes on.. im gonna be so fucking busy, yes, like i care.. gonna try and hangout as usual, regardless.. muahahahha

Sunday, February 21, 2010

Semua orang adalah protagonist!

dalam kehidupan.. kita akan sentiasa disuap dengan pelbagai drama. setiap orang merupakan watak utama dalam sitcom/tv series masing2... (hidup aku semestinya sitcom dan bukan sinetron atau drama berbahasa spanyol) semua orang punya watak2 tetap yg sentiasa muncul... lengkap dengan lagu tema masing2(bleh tak aku guna lagu Secret Agent Man Johnny rivers?? =p) dan kadang2 bila dah beberapa musim berlalu... line up actors akan berubah. akan ada watak yg keluar dari drama (mungkin tak puas hati dengan contract baru), yang wataknya dimatikan.. atau di hiatus kan... seperti Eric dalam that 70's show tu.. sebab komitmen2 lain. mungkin juga ini semua telah ditakdirkan seperti apa yang ditulis oleh penulis pada musim pertama... tetapi kadang2.. ada juga kebetulan di mana penulis terpaksa menukar haluan cerita kerana circumstances yang tak dapat dielakkan seperti demand penonton... pelakon terlibat.. sebegitu juga siri tv kita... mungkin ada beberapa benda yg 'ditakdirkan' boleh berubah.. menjadi penulis dan protagonist at the same time kadang2 mengecewakan.. kerana expectations kita dan bagaimana cerita itu progress kadang tak selari.. mungkin selama ini kita sangkakan kristin kreuk dalam smallville tu is 'the' girl.. mungkin tiba2 lois lane akan masuk jadi the series mainstay plak.. dan kadang bila kita rasa down dan disappointed dengan diri... kita bleh saja recap episode2 yang hepi2 sket.. kalo gaduh2 ngan significant other... buat laa marathon season lepas2 to either get the fire burning balik or see kat mana u went wrong.. life is beautiful.. as beautiful as your favorite sitcom/tv series... trust me! =)


ini dia... theme song sitcom aku! =p

Figura 1.1 Cover boxset season 1

Figura 1.2 Holiday special

Figura 1.3 Edisi 90210

Figura 1.4 Cover box set with the 17th boys

Wednesday, February 17, 2010

Tekno dan jeritan...



okay... sila dengar lagu ni.. then skip ke 2:46... suddenly.. lagu ni jadi lagu techno/trance laaa plak... wow... macam2 lah budak2 skarang... tgh sedap2 screamo nak masuk tekno and auto-tune vocals plak (auto tune ni banyak hip hop artist pakai)... bleh laa shuffle2 eh?? crabcore kot budak2 panggil (more like CRAPcore) hahahaha apa2 je lah.... janji kena dan sedap... stok aku bleh layan... aku on jerr...




rabak i tell you! hahahah

Thursday, February 11, 2010

Sumpah.. gambar tak justify the taste!

Office aku ada potluck chinese new year tadi... so semua orang bawak laa macam2 jenis makanan... yee sang ada.. iraqi food pun ada... macam2.. aku plak bawak ni...

jyyeaaahh... tom yam steamboat! aku masak on the spot.. serious giler mantul and FYI abis licin kena sapu dengan bebudak office.. aku ada ingredient lebih2 sket.. kawan2... apa kata weekend ni kita steamboat party kat rumah aku!! muahahahha

Monday, February 8, 2010

Paper, cuts and craft...

I hate paper-cuts.. i seldom get it.. but when it does happen.. it stings, especially when it cuts the part between your fingers. but hell... since im too bored in the office now.. yeahh being a lecturer.. not having students to teach equals boredom. other than our usual dota and rock band session in the game lab.. im expanding my desk-ability by mastering a new art.. paper crafts.. he he he

free printing... paper in abundance... too much free time in the office with literally nothing to do.. definitely paper craft is the way to go! so far im done with these... a panda.. eiffel tower.. and still under construction TIE interceptor from star wars..

Figure 1.1 Mr Panda resting on the monitor

Figure 1.2 The 'leaning tower' of Eiffel

Figure 1.3 -1.4 TIE Interceptor from Star Wars.. under construction!

Oh semester.. please start.. if not i'll go pro with paper crafts! hehehehe

Monday, February 1, 2010

Dear John Terry...

was she worth it??



(then again.. there's only one chelsea captain.. you!)