Thursday, September 30, 2010

Do you need notifications for these kinda things?

i may sound like a pessimist or even ungrateful, i know. i hid my birthdate in facebook to avoid it being notified to all of my facebook friends today. dont get me wrong. i have nothing against birthdays.. it's just weird when you have hundreds of birthday wishes and half of them greeted just because they saw the notification another quarter just knew it was today. birthdays are not that big of a deal for me, i dont mind my friends forgetting them. i just want them to wish it because they remembered. remember me for who i am and for all the things we do together. not because of some notifications. and if u forget my birthday, it's okay.. because i cant even recall your birthday as well =D. birthday wishes? nahh..... a good ol "kau dah tua dowww.." is good enough for me =)

Monday, September 27, 2010

Dari lelaki untuk lelaki...

Aku dah lama tak tengok TV. like seriously bapak giler lamaaaaaaa aku tak tengok. asyik ngadap PC jer sebab semua benda aku download. kalo ter tengok tv pun, usually aku akan layan discovery-natgeo-animal planet jer. but aritu aku tertengok laa award guys choice awards 2010. dan apa yang aku rasa?? mesti laa "hellll yeaaahhh!!!!". inilah award yang berprestij.. better than the oscars mahupun mtv movie award. kenapa?sebab dia main VERSUS. dua jer calon yg di nominate kemudian vote (guys only ye? wimpy girly girls move aside). let me give you an example...


yeahhh.. you read it right.. nama award tu... JEAN-CLAUDE GAHD DAM. hanya untuk chics yang kick ass jer. dan trophy nya adalah.. ni haa...


amcam? dapat tanduk rusa. hahahah barulah jantan ye tak? =D and here's the rest of the winner.

2010 Guys Choice Awards

Saturday, September 25, 2010

Sekali datang 3...

Figura 1.1 Yeap... memang skali datang tiga. apa barang satu satu?

Figura 1.2 Dan ini pulak koleksi gundam aku.. hahahaha

Wednesday, September 22, 2010

We all know it will end up like this..

hehehehehe.. kepada sahabat2 yang berbasikal.. we all know it'll end up like this.. kan?? hahahah =D

Monday, September 20, 2010

Modern knight..

Suri: you're my knight in shining armour..
Tom: it was an honour.. but im no lancelot my dear guinevere
Suri: if only..
Tom: those two words are cruel.. and it'll remain as that
Suri: i'll be on my way now..
Tom: yeah... fly away
Suri: well.. that's what i do.. birds fly but pigeons always know their way home
Tom: if they're not caged.. yeah

Saturday, September 18, 2010

Apa itu jelita?

kawan aku pernah bertanya... apakah itu wanita jelita/cantik/hot di mata aku. selalu aku jawab simple jer.. kate beckinsale dalam cerita click. itulah dia definisi cantik bagi aku. kemudian kawan aku meminta aku untuk mengolah... dengan secara lebih mendalam. well.. susah nak put on words rasanya.. sebab bila aku nampak, aku just tau.. dia tu 'my type'. hmmm... tapi di sini aku bukan nak berbincang pasal my type. aku nak berborak pasal apa itu cantik... secara general bagi aku.

rule no1
perempuan itu tidak terlalu beriya-iya bermain dengan make up pun, dah lawa. muka flawless tapi sebab foundation 1inchi buat apa? natural lah... selesakan diri dengan who you are. kalo nak contoh.. muka macam lisa surihani tu... aku rasa... tanpa make up, sangat lah cantik.. dia tak perlu berusaha pun sebenarnya.

Figura 1.1 muka hospital surihani.. tak perlu berusaha pun cantik

 rule no2
pemakaian yang kena dengan shape badan, ada citarasa dan tidak kelihatan seperti budak sekolah menengah yg masih memakai pakaian yang dipilih ibubapa (yang selalunya dibeli di tesco atau giant). certain type of baju sesuai dengan certain body shape.. kalo kamu tu 'hugable' jangan la pakai macam sarung cempedak. pastu rule simple... panjang pendek. kalo baju dah 'kurang' bahagian bawah mestilah panjang dan cukup.. kalo bawah nye pendek.. atas kena laa panjangkan. kalo atas bawah pendek = cheap. so elakkan memakai tube dan hot pants.. macam pelacur jer kat mata aku ni... at least put a jacket on laa deyy.. yang bertudung plak... sila refer sini.. usaha sket.. explore! tudung bawal, seluar jeans yg bercawat besar beserta t shirt lengan panjang kamu tu.. buruk benor! =p



Figura 1.2 the DOs and the DONTs

Figura 1.3 contoh awek bertudung yang berjaya

rule no3
wangian itu bagus... tapi jangan sampai jadi mobile lovely lace. setiap kali aku lalu depan kedai tu... terus pening kepala.. rasa nak muntah pun ada jgak. so, faham2 lah ye?

Figura 1.4 too much of a good thing is BAD as well!

rule no4
dan inilah rule yang paling penting.. HUMBLE!! susah giler aku nak jumpa perempuan yang hot tapi humble. mesti nak ada attitude... mesti nak bitchy abis.. mesti nak buat perangai sundal.. mesti nak guna the beauty untuk manipulate orang (salah satu, kombinasi atau kesemua sekali!). kalo yang betul cantik tapi ada perengai camni aku pangkah... yang perasan cantik dan perangai camni... lagi lah hina di mata aku.

Figura 1.??? yang ni takde gambar yang mampu menggambarkannya =p

haaa... settle.. inilah dia cantik/jelita kat mata aku. kalau any perempuan bleh comply to 4 rules ni... aku rasa dia memang layak digelar hot yang sebenarnya. bukan hot/cantik/jelita secara superficial sahaja.

*nota kaki - yeap, aku pun memang tak hensem.. so jangan bimbang. dan ingat, key word di sini.. MATA AKU!

Wednesday, September 15, 2010

Rumah aku terbuka laa plak...

Hari: Ahad ni...
Masa: 12pm-11pm
Lokasi: Rumah baru aku kat putrajaya

sila berkunjung ye kawan2? =)

laksa special menanti anda! juga terdapat makanan makanan lain..

tak cukup kita telefon pizza!


Soundtrack raya satu kali.....!!! =D

Wednesday, September 8, 2010

Katakan TIDAK pada sarkis di tv time raya!!

saya.. dengan ini.. mencadangkan agar stesyen2 tv tidak memasang sarkis2 pada hari raya. ini kerana ianya

1) tidak releven
2) menghasilkan memori raya yang monotonous
3) tiada variety
4) downright annoying
5) celah mana nya orang lipat2 badan.. juggle pinggan (mungkin sedikit releven bila mak2 juggle pinggan2 yg nak dibasuh) ada kaitan dengan raya?

maka, diharapkan pihak media prima mahupun astro group... sila take note ye? gua dah muak okay! sekian wasalam!

Monday, September 6, 2010

Aku benci putrajaya...

yeap... seperti yang tertera di atas.. aku memang sangat bencikan putrajaya. pada pendapat aku, town yang kononnya well planned tu.. memang SUKA menyesatkan orang dan membazirkan petrol serta membuatkan orang tercari-cari di mana kah stesyen minyak. papan tanda? yeah.. papan tanda di putrajaya fungsinya ialah menghalakan kita kepada jalan yg PALING JAUH untuk ke destinasi yg dipaparkan. benda yg kita bleh lihat depan mata.. nak ke situ, kalau diikut lah papan-papan tanda bodoh tersebut, kita akan membuat satu pusingan besar, pendek kata dah bleh cover half of the town jer. pastu, kalau terlajak.. nak U-turn, memang mimpi lah! orang lain mungkin cakap bandar tu cantik, berpusat.. tak jam.. tapi pandangan aku masih tidak berubah.. ianya memang sial! tapi tuhan memang suka menguji hamba-hambaNya... dan ujian terbaru ialah.. takdir menentukan aku terpaksa berpindah ke sana dan menjadi warga putrajaya. owhh shit! yeahh... im dreading every moment here so far. nak top things up lagi... area yang aku pindah ni TAKDE STREAMYX LINE LAGI!!! im like... WTF!!!!

ohhh tuhan... ini ujian yang hebat buat hambaMu ini... T_T

Wednesday, September 1, 2010

Rapuh

persis serpihan kaca
bertaburan di lantai
tajamnya rasa dan kata
dari hati yang berkecai
biarlah aku zahirkan kecelakaan dan kedurjanaan
jangan sampai aku simpan yang terpendam dan mendalam
supaya takkan aku meracau kesesatan dalam kehinaan
kerna ketidawarasan di dalam tak mungkin dapat kau selam
jika ada sedikit kekebalan
hulurkanlah tangan
andai tiada sebarang sesalan
pejamkan mata dan teruslah berjalan