Tuesday, November 30, 2010

Musim mengawan datang lagi...

busy... yeap aku memang busy. skarang adalah masa2 marking students work. malas betul.. dengan jawapan yang bukan2 dari students dan pelbagai variasi ejaan nama aku.. yes.. ianya kelakar... tapi at the same time sedikit menyampah. bukannya apa.. terasa effort mengajar diorang tu dah ke laut ke entah ke mana. dahla nama kita pun diorang tak ingat. okay enough of that. last two weeks aku naik ke KB to attend my friend's engagement. diorang berdua tu dah macam family dah for me.. meh kita tengok sket..


 sweet kan?? it was one great roadtrip from KL to KB and back.. time raya haji. dua kereta. and ni adalah krew2 yang terlibat...


jalan-jalan di KB was good tapi too bad sebab banyak restaurants tutup sempena raya haji.. so it was more to just lepak2 and then jalan gi pasar and all jer lah.bought sampin(samping) over there sebab weekend nanti aku akan jadi pengapit untuk my best friends' wedding.


aritu diorang engaged.. ni the wedding itself. best friends? sebab the bride and the groom are both my best friends.. and diorang kenal each other via yours truly. =D cant wait for that.

coming back to the trip.. balik tu kitaorang turun melalui cameron highlands and yes, it was a great experience. terrific scenery.. pit stops yang interesting and of course, great company. last weekend plak.. merupakan majlis pernikahan salah seorang ahli brotherhood.


yeap.. another one bites the dust. weddings... engagements here and there i tell you... memang hujung2 tahun ni musim mengawan! hahahahaha

aku? hahahahh lepak arrr babe...

Wednesday, November 17, 2010

=D

ini bulan... saya maaanyak bizi. saya maanyak kerja mau abiskan. saya maaanyak masalah. nanti, bila saya sulah tatak bizi. saya kasi post sama ini blog manyak manyak..

Wednesday, November 10, 2010

This is just mortifying..

Aku tatau laa whether korang dah tau kee belum.. baca ni (click). aku bukannya kisah sangat pasal mangkuk tu. tapi aku kisah pasal reputasi negara kita dengan kredibiliti kita dalam education. as i am from the education field (business?), rasa sedikit sedih laa sebab benda yang bodoh sebegini dibenarkan berlaku. kalau ada graduan dengan sijil dari luar negara jerr.. kita semua pandang tinggi. bukannya aku nak semua orang dipersoal kan kelayakan pendidikan mereka. tetapi sekurang kurang nya.. a quick background check boleh jerr kan? a quick phone call? reference? bila benda ni melibatkan pihak lain.. pihak international.. memang for sure lah akan menjejaskan reputasi negara kita sebagai education hub. mari kita lihat nanti... apa cover up. apa alasan yang nak dicanang? 




----------EDIT----------

bagus.. tindakan yang bijak. kalau dah cenggini jadinya.. memang patut resign dulu and then clear things out. legal advisor dia bagus and dia pun tak hesitate. updates read here. (click)




steps yang aku cadangkan untuk En. Fazley.. quit.. pegang saham company. gi register masters courses betul2 and prove that you can actually get it (the qualification) either way. =D

Working too hard?

I totally agree with the final statement. dont work too hard, nobody notices anyway. =D

Tuesday, November 2, 2010

Senarai nafsu..

yaaa... semua orang punya nafsu.. sekarang, nafsu aku yang paling hebat berkocak dan bergolak adalah nafsu untuk memiliki sebarang bentuk biasiswa atau tajaan untuk sambung Phd.. okaayy... okaayy.. ye laa baru jer settle research, entah lulus entah tidak.. dah ada hati nak sambung. dah nama pun nafsu kan?? lagi bagus dari bernafsukan wanita cantik bertubuh mantap yang cuma mengundang 1)masalah 2)dosa 3)ketidak tenteraman jiwa. jadi skarang aku nak lafazkan segala nafsu2 aku di sini supaya tak ada apa yang tersekat di tekak. nafsu biasiswa tu seharusnya no satu skarang ni. dan pastinya, tajaan tersebut haruslah ke university di UK atau mana2 English speaking countries. marii marriiii... lepas dapat result mari kita memburu nya.

nafsu kedua aku skarang semestinya memiliki 4x4 pickup truck.. yeapp aku nak tukar kereta putih aku tu dengan kenderaan yang GAGAH dan tampak kejantanan yang optimum. mitsubishi triton menjadi pujaan hati. barulah aku boleh panjat, langgar, rentas segala jalan dan space kat blakang tu bleh laaa aku angkut the whole world with me. dulu aku selalu shoulder jerr the whole world... ada pickup truck power baru laa senang sket rasa hati. =D

Figura 1.1 Kereta gagah dan jantan pujaan hati...

nafsu hebat seterusnya haruslah aku ingin memiliki sebuah basikal MTB yang cun lagi mantap untuk segala adventure aku nanti. aku tak kisah tentang brand2 ni.. yang penting ianya perlu superlight weight, around 9kg camtu.. dan groupset (gear, hydraulic brake, etc) yang mantap. orang dengar basikal.. pasti ada yang bilang.. "basikal jerr kot.. beli jer lah!". tapi basikal2 high end ni bleh cecah 10k ke atas.. yeap.. sepuluh ribu ringgit ke ATAS! haaa amik kau..!

Figura 1.2 Basikal yang menyetimkan (meng stim kan?) hahahah

(okeh.. mari kita open quiz sket sini... berapa harga basikal ni.. cuba korang teka... tak aci google arr... siapa paling close aku blanja minum dan kalo korang nasib baik.. blanja makan skali.. okehhh mari mari marii... acara teka kacang tajaan bersama en.azam, dr rozmey tak terlibat! =D)

selain dari tu.. aku memang sudah lama bernafsukan komputer alienware. jika aku diberi pilihan gadis seksi separa bogel dan komputer alienware (tak kisah lah laptop dia kee.. desktop dia ke), nescaya aku akan memilih komputer tersebut. walaupun kedua-duanya adalah liability... tapi komputer lebih mudah diuruskan dan tak melawan cakap. plus point tu! ngeee... hahahaha


 Figura 1.3 Alienware area51 VS hot babe Maria Ozawa

verdict

PASTINYA ALIENWARE AREA 51 dengan core i7!! bwahahaha
p/s:- hot babe tu bukan lisa surihani =D

so dengan nafsu aku yang membuak-buak terhadap semua ini, masakan aku ada masa dan wang lebih untuk dibazirkan kepada benda-benda laqa' lain? tak kan?? tapi apa2 pun... ni cuma nafsu aku lah... bak kata orang "ikut hati MATI... ikut rasa BINASA".. so kalau ikut nafsu.. apa jadi? =p