Tuesday, April 26, 2011

Bila lelaki menangis...

yeaa yeaa... aku tau, aku memang selalu me war2 kan kemochoan lelaki. betapa lelaki itu gagah and all. boys dont cry.. tapi aku juga sedar yang segagah-gagah lelaki pun. ada masanya dia hanya seorang lelaki. he's only a man. bukan semua benda lelaki boleh drop kick and get over it cam tu jer. dan seperti kata2 mendiang bob marley, no woman no cry. selalunya, lelaki hanya akan menangis when nobody's around. contoh terbaik ialah dalam toilet, ketika mandi atau konon2 urusan lain. bila matanya merah keluar dari toilet, bleh jawab "owhh... shampoo masuk mata tadi". bagi perempuan perempuan yang berjaya buat lelaki menangis di public, tahniah! anda memang hebat sebab anda dah berjaya melumatkan ego seorang lelaki. dan ingat jugalah... bila kamu berdepan dengan lelaki lelaki yang berego tinggi ni, sebenarnya hasil dari kraf'tangan' perempuan jugak. bila ego dilumatkan, diorang akan pacak dinding yang lebih tinggi the next time. hati dikeraskan setakah dua lagi. ini overgeneralization.. tapi kebanyakannya itulah isunya.

apa? bila last aku menangis? hmmm... bila last aku menangis memang mustahil laaaaa aku nak share ngan korang. hahaha jangan HARAP! tapi first time aku nangis in public, boleh laaa kot aku cerita. dont worry, aku takkan loya buruk lah ngan korang cakap 1st time aku nangis time aku baby dulu. ni betul2 nye cerita lah.. it was back when i was in secondary school (aku tak ingat exact years sebab benda2 sedih aku slalu mental block kan the details). yeap, primary kita skip lah ye? tu kira budak2 lagi. waktu tu aku terima berita kematian arwah atuk aku. all the way, aku play it cool. macam takder perasaan. unmoved. just buat dono jer.. konon2 dah besar, ta perlu kot nangis walaupun orang lain semua dah sedih kaw2. aku cuba be a 'man'. cuba yerr.. dan bilamasa aku sampai di hospital.. still lagi maintain. "owhh.. atuk dah tak ada.. atuk dah ada kat tempat lebih baik dengan Allah" adalah mantra aku time tu. dan bilamasa aku tengok jenazah atuk aku.. barulah bergoyah hati aku. bilamasa nurse menyelak kain melitupi muka jenazah atuk aku... wajahnya sayu lembut dan mata terpejam. dan ketika itulah... bagi disentap oleh seluruh liang urat aku.. aku rebah dalam tangisan. atuk kesayangan aku dah tak ada... selama-lamanya.. okay... aku taknak tulis the details.. korang agak2 sendiri lah ye? hahahah *sapu air mata setitik kat mata.

kawan2 (yg jantan ye), tak salah kalo air mata kita jatuh. kita manusia. tak salah kalau kita hiba, kita bukan the only one yang perlu tanggung beban perasaan itu. ada masanya 'drop kick' bukan penyelesaiannya. tapi jangan lah gunakan air mata tu sebagai senjata untuk memanipulasi orang. yang tu biarlah cik gadis cik gadis jer yang pakai... okay? =D

$$$$$$$

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

pengerak setiap daya kita untuk melakukan sesuatu
$$$$$$$$$$$$$
lapiklah dengan apa pun ianya tetap perlu
$$$$$$$$$$$$$$$$$
takyah nak gebang lah tiap2 bulan ko tunggu
$$$$$$
tak pun kau kerja keras, putar belit, tipu manipulasi sebab
$$$$$$$$$$$
bergaduh adik abang ayah pun kerna
$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
sampai bila?

Cyberjaya 26/4/2011

Saturday, April 23, 2011

Efek padang pasir..

orang cakap kalo dok kat padang pasir lama2.. it could mess up your head.. ini severe case of it!

Thursday, April 21, 2011

Hakikat

terima hakikat...
kita semua takkan mungkin bisa fikirkan benda yang sama
telan segala ludah pekat
kita bicara sefahaman bilamasa orang keliling dunia masih bertikam bukan dengan lidah sahaja
sudah takdirnya begini
aku kau mungkin sebulu tapi adakah mereka diorang juga begitu?
hari hari dijamu berita kebangsatan kita
kita itu aku kau mereka diorang juga
tak reti penatkah?
tak reti penatkah dari segala liputan berita sensasi dan dunia tunggang langgang?
terima hakikat
setiap ada yang atas pasti ada yang bawah
setiap adanya sayang pasti ada benci
setiap adanya masa pasti kita sentiasa kerugian
terima hakikat...

Cyberjaya 21st April 2011 5.42pm

Monday, April 18, 2011

Woot woot~!!!

Anne Hathaway as Selina Kyle(Catwoman) for the new Dark Knight!
I LIKE!!! =D

Thursday, April 14, 2011

A new morning...

Would you like to wake up in the morning and hear this song playing?

"Atarasii asa ga kita, kibou no asaga, yorokobi ni mune wo hiroge, aosora aoge, rajio no koe ni, sugoyaka na mune wo, kono kaoru kaze ni kirake yo, sore: ichi ni san!!"

Wednesday, April 13, 2011

Mari ke wayang!!!

jika anda hendak ke wayang... pastikan anda menonton movie ini... mantap!!!

Saturday, April 9, 2011

Rider party!!

RIDERRR KICK!!!

kamen riders era showa

Heisei kamen rider

kamen riders beraksi ketika hari jadi en ahmad ikram telur di sessi karok sampai lebam!

Lokasi: Ampsquare
Tarikh: 1/4/2011

Wednesday, April 6, 2011

The couple..