Wednesday, August 31, 2011

Syawal

Duhai Syawal, duhai anakku..
dihening pagi ayahandamu menunggu
dimanakah silapnya.. dimanakah salahnya
melangkah pergi tak kunjung kembali

kadang lidah tersasul, hati keras tak luntur
apakan daya diri memikul
rasa rindu yang menyusul

dingin nya wajah bukan kerana marah
tegas nya suara bukan kerana benci
berdekad kudrat dikerah untuk melihatmu berdiri


Duhai Syawal, duhai anakku..
dihening pagi ayahandamu menunggu
dimanakah silapnya.. dimanakah salahnya
melangkah pergi tak kunjung kembali

setiap kali mata dipejam wajah mu menjelma
dari langkah pertama hingga dewasa
di pagi ini di manakah perginya?


Duhai Syawal, duhai anakku..
dihening pagi ayahandamu menunggu
dimanakah silapnya.. dimanakah salahnya
melangkah pergi tak kunjung kembali


anakku.. putihkanlah yang hitam
tangan menanti salam bersambut
di pagi syawal.. harapan dikalam

-30 Ogos 2011
1 syawal

Hilang...

yeap... aku menghilang dari pentas blogger ni untuk masa yang agak lama. sebab? musibab? semestinya aku sekarang sedang sibuk dengan persiapan kahwin. yeap... dalam ke'hilang'an aku itu ari, aku sempat bertunang. gambar? takyah lahhhh.. aku bukannya selebriti pun. mungkin selepas aku pakai facial wash gatsby... mungkin aku akan upload gambar aku.



so far.. semuanya okay... im on the right track. cuma mungkin aku selalu biarkan blog aku ni terabai. mungkin jugak seperti yang kawan aku suka cakap.. time2 bahagia, tak syok berblogging. sebab bila bahagia... kita takde bahan yang nak critical sangat. semua benda nampak cotton candy... semuanya baik2 belaka. alaaa... bahagia. berblogging ni best time2 tengah marah... frust... sedih.. emo... tak puas hati. sebab masa2 macam tu laaaa otak kita akan lebih peka dan sensitif. lebig analytical dan critical. tapi bagi aku... apa guna tulisan2 yang analytical dan critical itu kalau jiwa dan hati tak tenang? jujur aku cakap... aku lebih rela trade in 100 blogpost aku yang dilandaskan oleh pergolakan perasaan dengan seminit ketenangan dan kebahgiaan.

aku tidak perlu drama!

Thursday, August 4, 2011

Vegan black metal chef..

aku rasa brother brian dari Vegan Black Metal Chef patut dapat a slot or two kat asia food channel, travel & living etc. dia awesome!!!!