Monday, 6 September 2010

Aku benci putrajaya...

yeap... seperti yang tertera di atas.. aku memang sangat bencikan putrajaya. pada pendapat aku, town yang kononnya well planned tu.. memang SUKA menyesatkan orang dan membazirkan petrol serta membuatkan orang tercari-cari di mana kah stesyen minyak. papan tanda? yeah.. papan tanda di putrajaya fungsinya ialah menghalakan kita kepada jalan yg PALING JAUH untuk ke destinasi yg dipaparkan. benda yg kita bleh lihat depan mata.. nak ke situ, kalau diikut lah papan-papan tanda bodoh tersebut, kita akan membuat satu pusingan besar, pendek kata dah bleh cover half of the town jer. pastu, kalau terlajak.. nak U-turn, memang mimpi lah! orang lain mungkin cakap bandar tu cantik, berpusat.. tak jam.. tapi pandangan aku masih tidak berubah.. ianya memang sial! tapi tuhan memang suka menguji hamba-hambaNya... dan ujian terbaru ialah.. takdir menentukan aku terpaksa berpindah ke sana dan menjadi warga putrajaya. owhh shit! yeahh... im dreading every moment here so far. nak top things up lagi... area yang aku pindah ni TAKDE STREAMYX LINE LAGI!!! im like... WTF!!!!

ohhh tuhan... ini ujian yang hebat buat hambaMu ini... T_T

9 comments:

Lein Nazir said...

hahahaha jgn byk komplen, ko tu menumpang, so dok je diam-diam

Izuan said...

Samalah... aku pun rasa macam tu jugak.. kalau aku terpaksa pergi Putrajaya (pergi sebab ade hal dan bukan untuk suka2) mesti sesat dan membazir petrol.. huh!

hana_lalalala said...

kenape u kena pindah sane?

btw, i pun xsuka putrajaya. jalan dia serious putar belit. i pergi jalan lain, but bile balik mesti jalan lain. i cannot find the same way i took on the way pergi. apakah???

Azzam?? said...

lein: aku bukan komplen... ini reality.. somebody needs to revamp that god damned city's nye signpostings

izuan & hana: a'ah... dulu boleh laa masuk bila perlu jer... skarang im living there!! -_-

Lein Nazir said...

mari aku kasi ko tour around putrajaya

Anonymous said...

Aku suka suasana Putrajaya. Tp kes demam denggi pun tinggi jugak, sependapat dgn Azzam smua yg ko nyatakan dlm entry ni aku setuju 100% sbb aku pun mengalami masalah sama. Sibbaek aku X dok situ.
Drp,
WanLau

nadd said...

mmg susah pun nak carik umah ko tue!haha ;)

Azzam?? said...

tapi ko sampai jgak kan?? =D

nadd said...

selepas sesat untuk seketika ;p