Wednesday, 10 November 2010

This is just mortifying..

Aku tatau laa whether korang dah tau kee belum.. baca ni (click). aku bukannya kisah sangat pasal mangkuk tu. tapi aku kisah pasal reputasi negara kita dengan kredibiliti kita dalam education. as i am from the education field (business?), rasa sedikit sedih laa sebab benda yang bodoh sebegini dibenarkan berlaku. kalau ada graduan dengan sijil dari luar negara jerr.. kita semua pandang tinggi. bukannya aku nak semua orang dipersoal kan kelayakan pendidikan mereka. tetapi sekurang kurang nya.. a quick background check boleh jerr kan? a quick phone call? reference? bila benda ni melibatkan pihak lain.. pihak international.. memang for sure lah akan menjejaskan reputasi negara kita sebagai education hub. mari kita lihat nanti... apa cover up. apa alasan yang nak dicanang? 




----------EDIT----------

bagus.. tindakan yang bijak. kalau dah cenggini jadinya.. memang patut resign dulu and then clear things out. legal advisor dia bagus and dia pun tak hesitate. updates read here. (click)




steps yang aku cadangkan untuk En. Fazley.. quit.. pegang saham company. gi register masters courses betul2 and prove that you can actually get it (the qualification) either way. =D

7 comments:

Anonymous said...

Biar betol??? Agak tergempar nih! Kesimpulannya: Sepandai-pandai manusia menipu, akhirnya... (Azzam, cuba sambung)
Drp,
WanLau

hana_lalalala said...

i dah lama dah tahu he is not a real doctor. kalau u nak tahu, ramai juga org yg fake kan dia punye sijil master and phd within uitm sendiri.

Anonymous said...

Konspirasi komplot besar2an nampak...mcm nih laa nak tolong Melayu ek...ataupun nak bg malu sama org Melayu?
Drp,
Wanlau

Azzam?? said...

macam2 weih... aku dari dulu lagi cam dah cakap.. mamat ni beli jerr phd ni... time dia sibuk nak minang siti nurhaliza tu. itu laa aku dok cakap.. kalo ada fake phd.. kerja gomen jerr.. jangan laaa pergi bukak university. =p

Anonymous said...

Btol ckp Tuan punye blog nih. Org yg mengejar glamor (mencapap dgn cara menipu) mmg ini lah padah nye. Bak kata org Melayu: Klau dah bijak sangat...
Sungguh X ku sangka...
Apo nak dikato...
Apo kono eh Jang...
Mmg poyo.
Drp,
WanLau

hana_lalalala said...

kan? it was stupid of him to nak buka university. entah paper tah. diam2 dah laaa. padan muka. tupai lompat tinggi mane pun, jatuh juga.

Anonymous said...

http://ww.rpinternational.org/home/tramadolonline/#7 get cheap tramadol - buy tramadol online in canada