Monday, 13 April 2009

Ko tau apa itu Sadum dan Amorah??

last week aku gi cinema, out of my tight schedule dengan kerja lahh.. kelas masters lah.. assignments class masters lagi, aku paksa gak pergi.. nak tengok fast and furious konon. skali.. kawan aku cakap dia dah tengok so we had to watch something else (arrrrghhhhh!!!!! yeaa sampai skarang aku tak dapat tengok fast and furious lagi~!!). so we opted for Knowing. aku ada ushar trailer, nampak macam best.. dalam cinema, yeap.. so far best.. but halfway je lah... towards the end, cerita tu dah mula merepek meraban... dengan propaganda scientology dia... dengan propaganda global warming nye lagi... bullshit betul...

nak lagi best, noah's arc nye ending pulak... hahahaha CGI, top class... concept dan build up, cantek.. how they wrap it up... SAMPAH! tolooonnggg laa... noah arc's nye theme tu dah basi laa.. dalam 2 thn ni.. dah berapa movies dah pakai theme tu.. takde biblical/religious references lain kaaa yg boleh di pakai?? apa kata... somebody someone out there.. please make a movie pasal... adventures of Abraham & Lot pulak.. (nabi Ibrahim a.s & nabi Luth a.s.) sure menarik bukan?? CGI kita dah advanced, mesti the destruction of Sodom & Gomorrah cam gempak giler kann?? aku bet, filem tu mesti critically acclaimed and will tapau slumdog millionaire... dan of course menang academy awards (notice the 's' in the awards??) xD muahahhahahaha

Figura 1.1 Gempak kan?? illustration destruction of sodom & gomorrah

7 comments:

izfelani said...

betul azam.

tapi kite harus ingat, movie2 mcm tu have price to pay.ko ingat prince of egypt?wpun setakat animated movie, berape bnyak kontroversi dia bikin. and aku ingat lagi ade this one old movie ade nabi muhammad. kalau pun ade org buat,mst xleh smpai msia.

but we as 'malaysian' always manage to get it here somehow la kan

Azzam?? said...

hahaha.. yeap.. we're creative bunch of people in overuling our government's stupid restrictions..

yeaa, it's not good for movies to portray the prophets, sbb nobody can be as good as them. so a story basing on the sodom & gomorrah theme would be SUPER interesting laa.. tambah2 plak zaman skarang ni.. =D

izfelani said...

point taken.hahahah

azam, aku ingat tragedi ko pegi gantung cd 'umat akhir zaman' kat atas pintu bilik zaim.

klaka sial!hahaha

yg penting ko mampu tonton kan filim itu?

Azzam?? said...

hahahhaha... 'umat akhir zaman' incident tu memang best arr... dahlaa adruce yg kena tuduh buat.. =p

hana_lalalala said...

oh yes noah and the ark... cerite 'brice almighty 2' tu guna and ade cerite cartoon mane tah. bosan. i nak tengok theme nabi yunus plak. you know, the ikan paus thingy.. or the burung yg baling bola api tu. burung ababil kut name dia.. best sikitt!

Azzam?? said...

evan almighty tu eh?? yeaapp.. ada banyak je yg buat noah's arc nye reference.. burung baling bola api? ni yg dalam surah al-fil tu ke? i'm not sure whether they have in in the bible as well.. kalo u nak any chance of it appearing in a hollywood movie, mesti cerita2 yg mentioned in both chritianity & islam =D

Mc Izzy said...

Owh.Ive watched the movie. seriously the ending sux to da max. Memula cite dah gempak. aq bajet dah takot2 dah. sekali ada alien la, mak nenek la. pergh...highly not reccomended~~