Tuesday, 18 August 2009

Otak orang jantan!!

Figura 1.1 Otak jantan sejati!! (Courtesy cik Bayne)

okeh... menarik bukan, gambar rajah di atas.. ianya memang sangat tepat dan bersesuaian sekali demi menjamin perkembangan umat manusia. setiap ciptaan tuhan semestinya mempunyai sebab musibab serta fungsinya yang tertentu.. orang kata.. ada hikmah laa...

mari kita analisa gambar rajah ini dengan lebih teliti. secara terang kita dapat lihat dominasi sex-drive, ini sangat penting kerana sex drive yang tinggi membolehkan manusia terus membiak kerana bukan semua perempuan adalah Kate Beckinsale, Zhang Ziyi, Juhi Chawla, Lisa Surihani ataupun Rihanna. tanpa desakan tersebut, mesti ramai je lelaki yang tak 'lalu' dengan wanita2 ini, justeru menggugat perkembangan umat manusia. kita bleh lihat ini sebagai kunci, atau lebih tepat catalyst penting bagi memastikan umat manusia tidak pupus.

kebolehan memandu transmisi manual pula mempunyai correlation yang tinggi terhadap kemahiran memandu. ini penting bagi menyelamatkan dunia daripada 'the wrath of female drivers'. contribution system pengankutan yang efisyen semestinya memastikan kemajuan sesuatu kaum. negara maju seperti jepun mempunya system pengankutan yang sangat gempak dan mereka sangat maju... cuba kita lihat system di negara kurang maju.. system pengangkutan mereka tidak gempak bukan? so.. korelasi yg tinggi dapat kita lihat di sini di mana kemajuan kaum lelaki sejajar dengan kemahiran memandu, yakni system pengangkutan mereka.

Lame excuses dan avoid personal questions glands pula penting sebagai self preservation mechanism. getting too personal akan membuatkan orang menjadi too emotional. ini akan membuatkan seseorang itu tidak punya objective dan seperti kata pepatah "ikut hati mati.. ikut rasa binasa". oleh itu, dengan efisyen nya.. otak lelaki menyekat sebarang kerja yang tak perlu kerana emosi di proses oleh organ lain yang di panggil hati. kegagalan untuk membezakan fungsi kedua organ ini sering berlaku dalam sistem lain.. and saya taknak lah menunding jari pada mana2 jantina lain ye? tak baik tuduh2 ni.. xD hahahaha the same thing juga boleh dikatakan tentang particle pendengaran..

di sini juga saya ingin meng'highlight pelaburan otak lelaki yang mantap. perkara remeh seperti ke mana arah tembakan proses kumuhan tidak harus diberi keutamaan. haiwan2 primitif lain mungkin melaburkan banyak sel otak mereka di situ kerana hidup mereka adalah makan, minum, berkumuh dan sex je.. saya akan berasa amat sedih jikalau 1/5 dari otak jantina2 lain dilaburkan kepada sistem perkumuhan semata2.. siap keluar video mengajar lagi tu.. dengan w@n n*r az*$n sebagai mentor dalam operasi 'nonok'... (akak dah insaf kan kak? syukur!!!)

i'd love to elaborate more.. tapi taknak lah aku mendominasi isu ini sorang2 je.. apa kata anda? effective communication selalunya dua hala.. bukannya salu hala je di mana sorang membebel dan seorang lagi kena dengar je.. (hmmm.. doesn't that rings any bell? hahaha) =D mari2... sila tembak!!

9 comments:

hana_lalalala said...

lame excuse gland! haha i like that

fxy said...

mana gamba otak perempuan
bagi fair la sket

ikhlas said...

... it just sounds that ur trying to make excuses for all the negative things boys do. :P

Azzam?? said...

please dismiss me (if u can) with solid arguments.. not just thin air.. =p

joegrimjow said...

pose2 ni benda tu akan kurang

TaJuZZaMaN said...

kalo otak pompuan, msti part 'SEX' 2 dgntikn ngn 'MONEY'.ahahahaha.

Azzam?? said...

joe: kurang ke?? hahahaha terpaksa kurangkan actually.. =p

tajuz: a'ah.. itu agak sure shot la... tu kan basic ERT ekonomi rumah tangga diorang tu..

Anonymous said...

Best entry nih...puas. Bleh aku guna info ni utk menyangkal dakwaan kaum hawa.
Drp;)
WanLau

wHite-DeViL said...

hmm...tajuz aku rase die ganti ngan 'shopping' la..hahahaha