Tuesday, November 24, 2009

Meet the people...


Botak Mat

Kuasa: 500 000 hp

Keistimewaan: Pergerakan jari yang boleh mencecah Mach 5 (5 kali kelajuan bunyi) dan tengkorak titanium

Jurus Maut: Hikmat naga berkejaran di padang licin

Kelemahan: Makanan pedas yang mampu membuat kepalanya menangis


The Immigrant

Kuasa: 4 Jam (yang selebihnya kena tidur)

Keistimewaan: Mampu menduplicatekan diri dengan menggunakan bangla-bangla rumah depan dan rambut dawai yang bertindak sebagai absorber kepada tengkorak kepalanya yang tak ada isi

Jurus Maut: Final Macha Form... Seribu rambut pulang ke asal!!

Kelemahan: Anggota RELA (phobia di kejar sewaktu nak masuk nagara ni dulu) dan PENGKID



Kraken

Kuasa: 1000 perkataan/saat

Keistimewaan: Juara debat edisi drop-mengdrop tanpa kalah 22 tahun berturut-turut. Mampu mem'bakar' manusia tanpa berlu menggerakkan anggota badan.

Jurus Maut: Hujah Neraka dan MM M M MMMONSTER KILL!

Kelemahan: Sebarang bentuk serangan fizikal


Paehnosaurus Rex

Kuasa: 1.68 tan metrik

Keistimewaan: Walaupun dalam kategori makhluk pra sejarah, dia mempunyai pengetahuan am yang luas, kira brader serba tahu la... dan of course, expert dalam wrestling dan sumo

Jurus Maut: Tities Destroyer (sumpah kau tak mau rasa serangan ni doww!)

Kelemahan: Pernah dihantar ke rehab kerana addiction yang kronik dengan game facebook, internet dan makan


Kamen Rider Jihad

Kuasa: 3 giga joules tenaga

Keistimewaan: Mampu meng'override'kan kuasa dalaman diri untuk mengharungi cabaran2 yang perlu ditempuhi untuk lebih 24jam tanpa henti

Jurus Maut: KK K KKamen Ride... Riderrr Kick!!

Kelemahan: Kamen driver auto shutdown bila sampai limit dan terus pengsan serta sappy indonesian songs esp. sheila on7


Bo 'Shebby the Pundit' Teng

Kuasa: 1 mega decibel kuasa jeritan tengok bola

Kelebihan: Hentakan stick drum Sun Wukong yg menggegarkan dan mempunyai gerai rehat dan rawat untuk memulihkan tenaga dengan herba herba tradisional

Jurus Maut: Kuasa Asap Rikimaru!!

Kelemahan: Hujah-hujah anti perempuan oleh abang Korea

Rahasia Hati...



*air mata menitik*

NOTTT!!!!

hahahahahhahaha Fuck You!! =D

Wednesday, November 18, 2009

Nak buat macam mana.. semua orang nak cari makan..

kau rasa kau lebih macho dengan kereta besar?? sila2 lah angkat satu.. tapi jangan laa sampai masa nak renew road tax, insuran, tukar tayar terkencit kencit korek duit sana sini

kau rasa kau layak dapat boyfriend kaya?? silakan... cilok laa sorang, tak hensem pun tak apa.. tapi jangan la sampai obvious sangat ko tergila-gila poket dia.. kaching~!!!

kau ada kawan, kau nak gebang?? di persilakan... tapi jangan lah gebang benda kau pun tak sure dan tak tau.. sebab kena dengan orang yg tau, tak ke sampah kau tu??

kau rasa kau hot?? kau cun atau comel?? flaunt it... silakan.. buatlah blog cerita kat semua orang... tapi jangan sampai kau sendiri loya tengok diri kau sudah la... (atau kau sedar ramai orang guna kau buat 'modal')

kau nak jadi raja dunia?? kau nak jadi the next hitler? tak ada masalah... silakan... tapi jangan kantoi yg ko tu gay kat semua askar2 kau yang ganas tu sudah lah... hilang credibility sebagai pemerintah kuku besi tahap kejam.

kau ada boyfriend, kau nak curang?? kau nak main kayu tiga?? kayu lapan?? sila sila lah... tapi jangan laa bodoh sangat sampai kantoi tercirit-cirit... jangan sampai kawan2 loya tengok ko punya wayang

pandai-pandai lahh cover... semua orang mau cari makan.. respect bukan bleh dijual beli.. jangan sampai orang meluat bila kau asyik terkengkang kencing berdiri kat sana sini... sila guna tandas macam ini...

Figura 1.1 The do's and the dont's while taking a leak

p/s:- kalau kau cover tapi benda tu obvious gak... nasib kau laa labu..

Saturday, November 14, 2009

Oh Kucing!!

korang pernah tak... sekali tu macam ada sekor kucing kat tepi jalan. then ko kasik laa makan sket, kesian... pastu... kucing tu stok ikut ko ke mana2 eh... well.. if u planned and wanted a cat it's okay laa... tapi bila kucing tu plak menyendeng-nyendeng terlebih lebih.. adehhh... aku dah bagi makan tu pun da besaq tuah dah la... ni dok sendeng-sendeng lebih.. apa lagi yang kau nak?? nak tendang, kesian... tapi bila ko melangkah, dia nak sendeng gak and kadang2 tersilang between kaki ko and ko pun nyaris2 tersendong. apa korang akan buat?? aku memang malas dowh kucing2 camni... nak sepak terajang, aku tak sampai ati... tapi satu teknik yang sangat berkesan would be, distract the cat ngan food or something... kemudia lari laju2... wahahahhaha tinggalkan dia... biarlah dia mengiau macam mana sekali pun... ko pekakkan je telinga.. yang penting kaki ko bebas..

this may sound selfish.. but duh~~ kucing jerrr kot... kalo orang pun aku buat benda yang sama... muahahahhaha rilex larr.. mungkin satu hari nanti MBSA or DBKL akan kutip kucing2 tu dan hantar kat SPS errr.. SPSS?? oh shit, tu nama software untuk buat academic researh! =p apa eh nama center yg diorang amik kucing jalanan kemudian jual kat orang mahal2 tu?? aahh lenjan saja lah!! dan di sana(SPSS?) mungkin dengan kesendengan kucing tersebut akan ada orang berkenan untuk beli dan buat pet.. aku dah ada 2 ekor kucing kat rumah... so... no more room bebeh!! cat food, cat puke(babi kau tun jean, ko muntah kat kasut macbeth aku!!!), cat shit... dah cukup dah untuk aku handle... lagipun bukan sebarangan kucing bleh jadi kucing aku dowwww... i got taste okayy.. i got taste... miahahahaha

stray cats kat blakang umah aku banyak... selalu aku campak leftovers makanan kat diorang.. laju jerrr sambar... tapi takde sendeng2 ni haa... siap lari lagi kalo aku gi dekat... ini laa dia space!! mutual understanding punya... tak payah aku nak tendang2 haa... jangan sampai orang dah tendang baru nak faham.. =) alikisahnya kucing... dedikasi untuk dua ekor kelabu putih dalam hidup aku... 'Two Face" dan "Tun Jean", penyambut aku pulang tak kira 3am kerr.. 5 am kerr... takder laa aku kecut perut time bukak pintu rumah takut nampak benda bukan2... =p hahahaha nak tengok gambar diorang?? takde!!! men's love... implied! hahahahaha



Daripada aku letak gambar kucing sebagai hiasan baik aku letak video lagu yang lazat. btw.. kat office aku ada awek sebijik macam awek dalam video ni doww... serioussss sumpah tak tipu... stok orang kazakhstan and nama jenis ada huruf V punya... macam Strahovski tu haa... (p/s:- ko tatau siapa itu strahovski.. sila keluar dari blog aku skarang!!)

Monday, November 9, 2009

Music Mereka: Alexisonfire latest album!!

Bwahahahahha... album yang ditunggu-tunggu sudah keluar.. Alexisonfire dah keluar dengan their latest installment! Old Crows/Young Cardinals!!! wooohooo... lazat! growling voice diorang dah ada sedikit alteration, lebih clear but still with the same attitude and power. tengok cover album dah tau dah.. zen abis.. hahahhaa =p

Thursday, November 5, 2009

in-sight out..

thank you beautiful for breathing some fresh air. i know you will never read this.i know you know what we have here is so little, yet it's so meaningful. i know you will never come across these words of mine. even though you know how strong your every words for me, we know that this world is too cruel. change, easier said and done. change... it's more than just wiggling a wand, more than just a promise to self, more than just saying it out loud.. it's just more..

*sings
I saw her today at the reception
In her glass was a bleeding man
She was practiced at the art of deception
Well I could tell by her blood-stained hands

You can't always get what you want
You can't always get what you want
You can't always get what you want
But if you try sometimes you just might find
You just might find
You get what you need


What do you need?? what do i need?? is this what you wanted? or is this is what u needed?? the sheer complexity of connections, communications and the human mind (or heart if it's still there). where's the exit? this is depressing...

---------------------------------closed------------------------------------------

i wanna change my profession according to my specialty. im very good at escaping.. i should've been an escape artist, and like what people always say.. escape artists never die. =D

Tuesday, November 3, 2009

Jangan Tegur: Rasa kambing?


No goaty taste indeed..

Mr Lat