Sunday, 21 February 2010

Semua orang adalah protagonist!

dalam kehidupan.. kita akan sentiasa disuap dengan pelbagai drama. setiap orang merupakan watak utama dalam sitcom/tv series masing2... (hidup aku semestinya sitcom dan bukan sinetron atau drama berbahasa spanyol) semua orang punya watak2 tetap yg sentiasa muncul... lengkap dengan lagu tema masing2(bleh tak aku guna lagu Secret Agent Man Johnny rivers?? =p) dan kadang2 bila dah beberapa musim berlalu... line up actors akan berubah. akan ada watak yg keluar dari drama (mungkin tak puas hati dengan contract baru), yang wataknya dimatikan.. atau di hiatus kan... seperti Eric dalam that 70's show tu.. sebab komitmen2 lain. mungkin juga ini semua telah ditakdirkan seperti apa yang ditulis oleh penulis pada musim pertama... tetapi kadang2.. ada juga kebetulan di mana penulis terpaksa menukar haluan cerita kerana circumstances yang tak dapat dielakkan seperti demand penonton... pelakon terlibat.. sebegitu juga siri tv kita... mungkin ada beberapa benda yg 'ditakdirkan' boleh berubah.. menjadi penulis dan protagonist at the same time kadang2 mengecewakan.. kerana expectations kita dan bagaimana cerita itu progress kadang tak selari.. mungkin selama ini kita sangkakan kristin kreuk dalam smallville tu is 'the' girl.. mungkin tiba2 lois lane akan masuk jadi the series mainstay plak.. dan kadang bila kita rasa down dan disappointed dengan diri... kita bleh saja recap episode2 yang hepi2 sket.. kalo gaduh2 ngan significant other... buat laa marathon season lepas2 to either get the fire burning balik or see kat mana u went wrong.. life is beautiful.. as beautiful as your favorite sitcom/tv series... trust me! =)


ini dia... theme song sitcom aku! =p

Figura 1.1 Cover boxset season 1

Figura 1.2 Holiday special

Figura 1.3 Edisi 90210

Figura 1.4 Cover box set with the 17th boys

5 comments:

hana_lalalala said...

life is beautiful.. yesss.

btw, i love lois lane in Smallville. suka! hehe

Azzam?? said...

your tv series... theme song dia apa eh hana?? Barbie Girl eh?? hahahahah

hana_lalalala said...

reply from my page: yeahh i know ade 5 books, but, they might not do all. like Narnia, ade 7, but they did 2 je.

but lets hope they'll do all 5!!!!

hana_lalalala said...

tv series yg suit me, hmmm let see. Charmed! haha

theme song dia seram seram skit. watch out azzam, i can magically make u dissapear. haha

u punye theme song? teletubbies ye?

Azzam?? said...

hahahha... kan i dah letak situ... secret agent man! =D

no need to magically make me disappear, u just need to ask! =p