Monday, 16 August 2010

Dressed for the occasion..

somewhere, sometime in the future.. i would wanna try and move abroad to work or perhaps do my PHD (permanent head damage!! oh YES!). what i have in mind would be places that are interesting, cultured.. yada yada yada.. but the most important one would be, something colder than malaysia.. and yet not too cold for me to do this..

(picture credit: thesartorialist)

yeap, i wanna be clad in full suit and still be able to cycle my bike here and there without sweating like a pig. malaysian weather is the enemy here. (dont take it the wrong way, i love malaysian weather.. just not for this purpose =p) walking in a suit under the scorching sun will already be an issue, imagine cycling in it. fingers crossed.. hopefully, i'll be able to achieve this and europe would be the best destination. cycle a nice fixie to work, lunch, to stadium.. omg.. it's 'cyclasm'!

*edit

semestinya kalau aku nak cycle pun.. bukannya basikal camni lah.. ape daa wan.. apa barang basikal tua... kalo aku nak kayuh, aku beli basikal ni...

13 comments:

Lein Nazir said...

ok...I'll definitely go and visit you there!

Anonymous said...

Aku lbh rela tunggang 'belalang tempur' & pakai 'helmet Macross' ala2 'Azroy' gi keje/belajar di M'sia nih. Apa klas pakai suit naik basikal tua. (gambo tu nampak klaka mcm Mr. Bean pun ada)
Drp,
WanLau

Azzam?? said...

haa... itu ha.. tengok ler.. apa barang basikal tua! tapi untuk jarak lebih jauh, aku setuju dengan motor scrambler kamen rider arr.. =D

Azzam?? said...

lein: he he he... aku tau lein, ko memang sayang aku apa apa pun. sebab tu aku yakin ko memang akan datang melawat =D

Anonymous said...

Macho! Baru laa ada class. Serius cantek basikal rim biru nih...brape harga nye? Tp klau pakai kot smart2 pun aku rasa masih nampak janggal naik besikal nih...kat oversea no problem. Apa kata ko pakai helmet Macross tunggang besikal nih,lg mantap.
Drp,
WanLau

Azzam?? said...

kalo kat UK murah jer.. 284pound. kat malaysia bleh dapat around rm1600 - rm1888 kot... aku ada nampak jual kat shah alam itu ari.

hana_lalalala said...

Ok, naik bike and pakai bag pack.. Hehe

Azzam?? said...

a'ah... pakai bag yg entry i sebelum ni tu.. hujung bulan ni i beli =D bwahahahah

hana_lalalala said...

coolness

Danial Ikhwan Jaafar said...

Japan should be in your list! Kalau tengok Jap drama tu, ramai je yang pakai suit naik basikal. Heh.

Azzam?? said...

hana: *waves yeaahh... cool!

danial: of course.. japan would definitely be an option, korea as well.. but europe would be more appealing sebab nak backpacking around europe, cara orang tak banyak duit. would be quite an adventure =D

Icky said...

brani kau kutuk basikal tue

Azzam?? said...

hahahhahaa... sorry lah ikki. tapi basikal fixie tampak lebih bergaya