Thursday, 17 February 2011

Nostalgia musik remaja...

hari kekasih untuk aku adalah sama seperti hari2 lain. bezanya cuma hari tersebut akan kelihatan ramai orang menjual bunga2 dan hadiah2 cute dari 7E hinggalah ke tepian jalan. aku tak pernah celebrate atau rasa nak celebrate pun. dulu waktu belajar, mungkin lah sekadar membeli sekuntum bunga dari 7E buat teman ketika itu. and that's it (ye ke?). tapi for sure the last five six years.. v-day was nothing day for me. tahun ini... v-day dah jadi eeeeexxxxxxtraaaa special sebab band idola zaman remaja aku turun KL. (and of course sebab sekarang sudah ada cinta hati =D). 


the feeling was... nostalgic... contented.. relieved... satisfied... and percayalah. kat event tu ramai aku nampak lelaki yang menangis... sebab finally, dapat lihat, jumpa dan salam ngan idola remaja mereka (bukan aku ya!). bagi abg2 kakak2 yang kurang faham perasaan ni.. bayangkan kalau anda dapat berjumpa dengan Allahyarham Tan Sri P.Ramlee.. rasa nostalgic kan? macam itu lah rasanya buat lelaki2 dewasa yang nangis jumpa deftones ni... because semua orang kat situ membesar dengan music mereka. lapis2 bunkface, hujan semua ni mana mungkin faham... 10 tahun lagi.. lepas hujan dan bunkface dah ada anak dan jadi macam awie skarang ni, barulah faham agaknya. =D

7 comments:

ifah said...

lorhhh pasal band rupenya. huhu

Azzam?? said...

yeap... pasai hero remaja saya. bukan Hero Remaja yg majalah tu ye.. =D

Anonymous said...

Masa aku dpt tengok live konsert DT Search&Wings kat Sunway pun rasa mcm tu jugak, terharu tp Xde laa sampai nak nangis.
Drp,
WanLau

Azzam?? said...

sebab tu aku cakap macam tengok P. ramlee.. sebab kita cam dah akur memang mustahil nak tengok dia perform live.. search ngan wings memang orang malaysia.. kita tau jerr diorang still around.

cam band deftones ni... semua orang cam dah akur dah diorang takkan datang malaysia... tapi setelah lebih 10thn... masuk jgak.. itu yang sentimen lebih tu

Anonymous said...

Sib baik aku X sangap kat muzik2 luar nih...setakat nih local product pun syukur lah. Tp yg aku mental tang rege tiket hiburan tempatan sama/lbh mahal dr tiket product2 antarabangsa. Cis!
Drp,
WanLau

Nur Farhana Chao said...

Ohhh.. Valentines extra special sebab Deftones je ye?
Hahaha.. Bunguk tul..

Azzam?? said...

jangan hanya nampak yang tersurat, yang tersirat tu laaa the truth.