Thursday, 24 February 2011

One phrase that'd rule them all.. (dari lelaki untuk lelaki)

hoohoooo... bunyi macam the One Ring pujaan ramai dalam cerita lord of the rings. percayalah wahai kawan2.. terdapat satu frasa kata (phrase) yang boleh digunakan dalam segala kontek harian. frasa berkuasa ni boleh digunakan (oleh lelaki) dan anda tidak akan terkeluar dari perbincangan dan kita akan sentiasa releven dalam diskusi tersebut. frasa berkuasa yang aku maksudkan adalah:-

"Drop kick aje.."
KAPOOWW!!!

yeapp... drop kick aje semua benda! contoh:-

Boss: Farhan, saya mahu awak selesaikan isu di kampus borneo untuk saya. flight kamu minggu depan
Farhan: Okay boss, saya pergi sana and drop kick aje semua benda tu.

Kekasih: Farhan, kasut manolo blanik saya dah semakin ketat lah
Farhan: Bak sini.. meh i drop kick aje kasut awak tu!

Kawan baik: Oi farhan.. ko bleh datang check PC aku tak.. asyik hang aja.. mungkin ada heat problem kot
Farhan: Alahhh.. PC ko tu dah cabuk... drop kick aje then esok campak lombong

Kawan tak berapa baik: Farhan... pinjam lima ploh!
Farhan: *Drop kick aje <--- kelakuan, bukan percakapan

Kawan agak baik jugak: Farhan.. aku ada masalah doww... aku.. (insert apa jua masalah)
Farhan: ohhh... kau drop kick aje lah (insert masalah tersebut di sini)

Kekasih: Farhan.. i sayang you.. you tau kan?
Farhan: untuk you sayang.. i'd drop kick aje everything

so wahai kawan2 lelaki aku.. gunakan kekuasaan frasa ini dengan penuh tanggungjawab. we need to stick together on this.. remember, bros before hos.

----------------------------extra-------------------------------

Wartawan: apakah pendapat dato' sri tentang perkembangan politik negara dan ke mana hala tuju negara kita di masa hadapan?
En Menteri: Drop kick aje lah politician semua ni.. sekor2 sama saja..

6 comments:

adibah said...

apehal penggunaan nama "farhan"?? takde nama lain?? meh aku DROP KICK AJE ko!

Azzam?? said...

hahahaha... itu nama random yang aku main letak jer.. drop kick ajelah, farhan tak kisah pun. =p

hana_lalalala said...

I agree! Drop kick aje semua org at this one particular university. I dah bosan

Anonymous said...

'Tendangan jatuh' kan air muka semua orang yg bikin susah. Tidakkah tendangan menjatuhkan badan sendiri ke lantai itu menyakitkan diri sendiri?
Drp,
WanLau

NADIA RAHIMI said...

yeke yeke?
I ta pernah dengar kawan-kawan lelaki I cakap gitu. so they are not lelaki enough kot ;p

Azzam?? said...

hana: hehehehehe itu pun i memang dah lama nak buat! mereka2 di sana memang patut didrop kick!

wan: haaaaaa... di situlah terletaknya ke machoan drop kick wan oi... kalo ko taknak, sucker punch sudah laaa... sucker punch manly ke?

nadia: kawan2 awak tu dah luntur kejantanan mereka oleh arus metrosexuality. =p