Wednesday, 16 December 2009

Masa memusnahkan segala-galanya...


"Time destroys everything".. tagline movie irreversible yg aku mention dalam my previous post. cerita irreversible tu definitely one of my all time favourite and pada yang tak pernah tau... WAJIB TENGOK! it's a french movie... ada monica belluci... cerita dia pelik... bermula dari ending... kalau normal movie tunjuk sebab kenapa hero balas dendam and kejar orang jahat and then baru dapat their 'justice'... cerita ni.. kita tengok dulu hero(herokah mereka?) melaksanakan dendam dulu.. kira cam kita tatau apa sebab.. tapi orang dah start bersepai dah.. cerita ni sangat contreversial sebab graphic violence and then ada prolonged rape scene yang SANGAT real.. stok SANGAT real sampai ko rasa macam... "sudahlaaaa... jangan laa weeii... tolong la.. binatang pun tak macam ni". you will either appreciate or jelak tengok realism cerita ni.. leaving that behind, this story will definitely gets your brain thinking... the kind of movie that stays in your head... nah trailer dia..

*amaran - cerita ini sangat 'exposed', sila jangan tonton depan mak bapak korang dan kanak2 di bawah umur.

6 comments:

hana_lalalala said...

wow. kena tengok ni

fxy said...

yang penting Monica Belluci kan?

Azzam?? said...

ohhh itu sudah mesti!! =D

fxy said...

kau lupa mention yg kamera dia pusing2.
muntah aku tengok

Anonymous said...

Ni cite baru ke? Da bleh download @ kena nonton di pawagam?
Drp:
WanLau.

Azzam?? said...

ni cerita tahun 2002 laaa wan oii... bleh download!