Saturday, 12 December 2009

Tali gantung...

Hari ini aku nak berkongsi dengan korang lagu feveret aku... lagu ni tajuknya 'The Noose' daripada a perfect circle. Aku jatuh cintan ngan lagu ni back in college, hasil hasutan si husni. bila aku dengar lagu jerr... cam dah layan dah... tapi bila dah start dengar the lyrics properly... scary.. well.. bukan as in scary, scary.. tapi macam scarily deep and if you put em in graphics(using your imagination laa ngong!)... giler cam gempak abis...



So glad to see you have overcome them.
Completely silent now
With heaven's help
You cast your demons out
And not to pull your halo down
Around your neck and tug you off your cloud
But I'm more than just a little curious
How you're planning to go about
Making your amends to the dead
To the dead

Recall the deeds as if
They're all someone else's
Atrocious stories
Now you stand reborn before us all
So glad to see you well

And not to pull your halo down
Around your neck and tug you to the ground
But I'm more than just a little curious
How you're planning to go about
Making your amends to the dead
To the dead

With your halo slipping down
Your halo slipping
Your halo slipping down
Your halo slipping down
Your halo slipping down

Your halo slipping down to choke you now

Mynard(cik abg vocalist a perfect circle) ada explain dalam one of his commentary that lagu ni pasal orang2 yang berjaya mengatasi addiction diorang (any kind of addiction lah, make it drugs, love, infidelity ker..) and feeling all high and mighty about it. that eventhough diorang dah berubah.. diorang takkan dapat lupa segala susah payah dan bala2 yg diorang caused kat diri diorang dan orang2 tersayang sekeliling mereka.. mereka TAKKAN BOLEH lupa.. so the halo tu is kinda like a reminder to them.. that it can be their noose(kepada yang bongok dan malas bukak dictionary... noose tu tali gantung!) too..

as we can see.. dalam lyric tu dia tanya banyak kali.. "how you're planning to go about making your amends to the dead?" and diorang bleh cuba be in denial "recall the deeds as if they're all someone else's atrocious stories" tapi bolehkah? dengan your halo slipping down your neck, bolehkah?? things you did can never be undone..banyak benda dalam dunia ni irreversible... macam dalam movie irreversible lakonan monica belluci tu... damn.. gempak movie tu.. lain kali plak ahh aku cerita pasal movie tu.. =)

2 comments:

hana_lalalala said...

oh ni yg status u, 'dont let your halo be your noose'

Icky said...

ahh, en maynard...sungguh berbakat.
kalaulah boleh tulis lyric cam die...
en maynard mahu tuliskan lyric untuk papabodi? XD