Thursday, 15 April 2010

Calon-calon nya adalah...

Bakal cinta hatiku... sumber kejiwangan aku.. adalah... tiga beskal ni... aku tengah konpius... mana satu yang bakal aku sunting... semua cantik, semua menawan.. semua mengancam... semua ada kelebihan masing2...

Giant Yukon Disc
PROs: Company besar and synonymous, frame yang mantap, tayar michelin, all in all barang2 dia brand bagus arrr ni..

CONs: Gear dia low class sket, brek dia tak hidraulik

Wheeler 39 PRO
PROs: Lightweight, 2nd tier gear (Alivio), frame aeronautik aluminium, hidraulik brakes

CONs: Wheeler ni tak sehebat GIANT laaa brand dia, tayar dia kurang menarik

Exitway XC Race
PROs: kaler dia 'jahat' (bak kata idzamil), 3rd tier gear (deore), hidraulik brakes, barang2 tak cikai laaa..

CONs: Frame dia MADE IN IPOH, company malaysia ni.. (you just love your protons right?)

aduyaaiii... pening kepala memikir ni nak angkat yang mana satu. bagi pro2 yg baca ni.. aku baru start main jer... beskal2 ni pun budget tak lebih 1.8k jerr.. kalo ada cadangan lain.. sila2 lah! pada yang tak tahu menahu pasal beskal.. yang mana cantek eh? hahahah =p

4 comments:

hana_lalalala said...

i like calon no 2

Anonymous said...

Belilah produk buatan Malaysia...sape lg nak sokong barangan Malaysia kan? Buktikan semangat patriotism anda. Barangan branded X semestinye bagus...psychology aje smua tuh.
Drp:
WanLau

Icky said...

kau janganlah dengar cakap diorang tu smue, dustaa!!!!!
nasihat aku ialah beli yang paling mahal antara 3, or yang paling murah

Azzam?? said...

paling mahal? ko nak supply duit ke??