Wednesday, 27 August 2008

Darah aku Hijau dan Kuning!

Kalau kita sebut saja Chelsea, Manchester United, Arsenal, Real Madrid, Barcelona, Milan, Juventus... semua orang akan teruja dengan pasukan-pasukan bolasepak tersebut. Tak kira lah walaupun nama mereka di dalam IC ialah Husin Lempoyang ke.. Ali Sudirman Abdul Razak ke.. Semua dengan gah bercerita tentang kehebatan pasukan kegemaran masing2. Malam minggu, kalau kena musimnya, akan kelihatan muda mudi bergembira menonton perlawanan di kedai mamak. Yeap, aku pun terlibat jugak.. Sebab bola sepak ni memang dah sebati sebagai a Malaysian interest. Hampir semua ada pasukan 'angkat' untuk disokong, tak kiralah di England, Spain atau Italy. Tapi yang sedihnya, ramai yang sokong pasukan 'angkat' lebih dari pasukan sendiri (negeri atau kelab). Umpama "kera di hutan disusu-susukan, anak di pangkuan mati kebuluran". Sekarang marilah ikut aku, kita menjenguk-jenguk sikit 'anak' kita yang di pangkuan tu. "This is Kedah!!" *ala2 King Leonidas gitu.. =p

Figura 1-1 Kelibat hooligan melayu

Aku tau.. dah bersusun kawan-kawan sound, gambar ni bersepah.. comot.. muka takbleh blah. Tapi aku tetap suka jugak. Boleh aja aku edit muka aku ni ngan phtoshop jadi commercial sket.. yang penting ketika ini ada pengalaman dan saat itu!

Figura 1-2 Perlawanan akhir Piala Malaysia Kedah lwn Selangor

Figura 1-3 Seleksi warna darah kamu

Figura 1-4 Mereka yang percaya Kedah pasti juara

Figura 1-5 Barisan pejuang turun ke padang

Figura 1-6 Kan lebih menarik kalau juara Cheers 2007/08 yang turun waktu half-time? xD

Figura 1-7 Jeritan "Gol" tiada batas usia mahupun jantina

Figura 1-8 Tak kira bila kita sudah juara atau belum, kibarkanlah!

Figura 1-9 Sebab kenapa berat sikit nak bawak anak dara tengok bola

Figura 2-0 Pesta bersama-sama di padang.

Figura 2-1 Marilah kita semua pulang

Figura 2-2 Classic! Tapi ironiknya.. number plate 'W'

17 comments:

Azie Nazri said...

oooh, no wonder orang kedah duk kecoh2.

hehee. sorry.
im a girl. im not suppossed to know about football. :D

The Birdman said...

tapi, kalu Kedah perform macam Sarawak, ko nak sokong ke?

Azzam?? said...

azie: u choose not to know.. not because of your gender.

bert: hehehhe.. sokong gak laa.. cam ada match yg bleh pergi tgk.. turun je laa xD

Heiso said...

Ko senang la ckp cuz Kedah main Ok. Cuba tgk next season bila dh tak de import. if juara jugak baru aku respect. aku kelantanese pun akan sokong kedah. huhu..
Hello,mana ada "kera di hutan disusu-susukan.." kot ye nak guna peribahasa melayu, please use it correctly. ehek..

P/S: Gamba mmg tak bole blah!

Azzam?? said...

ain: oii.. aku quote usman awang tau! kat sini

http://www.cekakhanafi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=254

ko quote sape??

Angel On My Bike said...

aku juga sokong kedah. yesss!! hebat.. hebat.nelson i love you.hahaha.. azzam cari org kedah satu utk aku?hehe.

LIYANA said...

relatives belah mak aq sume turun dr alor setar gi tgk mlm tuh dowh!
semangat gilerrrrr
tp aq mcm xde perasaan pon...muahaha
maybe sbb parents aq org selangor tp grandparents aq kedahans so mcm mane2 menang pon aq xkesah!!!!

fara-fatihah said...

how interesting to know that theres still youngster tgk local football.keep it up:)

hied said...

i pergi tgk jgk malam final aritu. i saw the car. i have one full photo of the car.. sangat meriah ok~

Azzam?? said...

bayne: ko nak orang kedah?? hahaha banyak jee kawn2 aku.. nanti aku bawak buku list mencari jodoh utk ko ye?? wahahahah

fara-fatiha: of course.. who's going to be there if it's not us? we chanted "Malaysia Boleh" and qute "Impossible is nothing". its about time we "do it" than just say it right? it has to start somewhere..

hied: hehehehe mmg meriah giler arr.. u pergi ngan friends or what?

Beautiful^Devil said...

knape kamu sgt gumuk azzam?

hied said...

ye..dgn rakan2 la.. beraninye i nak pegi stadium sengsorang.. hehe..

Azzam?? said...

beautiful devil: kenapa aku gemuk? mestilaa sbb aku cukup kaseh sayang! wahahahaha

hied: mana laa tau u pergi ngan family ke.. pak njang ke.. pak long ke.. =D

Anonymous said...

unlock iphone 4
how to unlock iphone 4


unlock iphone 4 unlock iphone 4 how to unlock iphone 4
unlock iphone 4

unlock iphone 4 how to unlock iphone 4 [url=http://theunlockiphone4.com]unlock iphone 4 [/url] how to unlock iphone 4

Anonymous said...

http://bragchangemom.pochta.ru/Finansi-uchebnik-pod-redakciej-v-v-kovaleva.html
http://bragchangemom.pochta.ru/Audiouchebnik-po-anglijskomu-yaziku-besplatno.html
http://bragchangemom.pochta.ru/Uchebnik-obschestvoznanie-8-klass-kravchenko.html
http://bragchangemom.pochta.ru/Uchebnik-po-vzrivchatke.html
http://bragchangemom.pochta.ru/Uchebnik-chislennie-metodi.html

Anonymous said...

Quels sont les messages de blog bons pour un écrivain qui veut commencer un blog que même les non-lecteurs pourraient vouloir visiter?

Anonymous said...

It's truly very complicated in this active life to listen news on TV, therefore I simply use world wide web for that reason, and take the latest news.

Also visit my webpage skip fileice survey