Monday, 15 December 2008

persoalan yg masih tidak terjawab...

tolong laaa kawan2... aku dah fikir sampai tahap cair taik telinga dah.. meleleh air mata darah dah.. kalo korang semua suka tengok tv time kecik2 dulu.. ada satu drama tv jepun.. satu zaman dengan oshin dan moero attack.. tapi drama ni cerita pasal ninja.. hero dia nama sisuka or sasuka or something... time lagu intro dia gigit pisau pastu lompat dari pokok ke pokok(dia bukan monyet, penerajang nak???)... pastu.. ada satu awek yg lengkap berkimono... bleh pusing rambut dia yg panjang macam helikopter untuk lawan ngan orang jahat... pastu ada satu mamat gemuk... errghhhhhhh!!!! aku dah try kat google ngan youtube dengan pelbagai keyword dah.. dah korek segala pelusuk dunia siber ni... tak jumpa2 jugak... kalo bleh dapatkan title cerita tu ke... wikipedia entry ke.. official site ke.. apa2 lah... i'd really appreciate it!!!

onegai!

17 comments:

atira said...

it drama or anime?

husni said...

mestilah tajuk dia "ninja". hero dia sasuke, lagi sorang ada nama yin.

Azzam?? said...

atira: drama laaa cik atira.. and i think you'd be too small to remember

husni: tajuknya ninja je ke?? ko biar betul beb... aku dah korek kaw2 dah... yin tu awek yg bleh pusing2 rambut tu ke??

husni said...

kalau tak silap aku laa...ini old skool gila babi ni aku rasa depa tak sempat rakam masuk youtube...kalu hang jumpa mmg hang tera abih la...

Azzam?? said...

gila old skool weih.. tapi aku dapat satu kemungkinan laa... yg penggunaan perkataan awek 'cun' tu berasal dari ceri moroe attack tu laa.... heroine dia nama cun.. so.. awek 'cun' laa... =D

moon said...

adess...
adekah ia kuar slps thn 1993?
cz sblom 1993 diriku lowm kuar agyk...
salam kenal!

atira said...

haha i was born in 1990.

no lah, i was thinking of asking my friend about it.
^__^

thot it was an anime. :P

hana_lalalala said...

tak tahu.
i tengok power ranger je. hahah

fireangel said...

azam, adakah kita lahir di tahun yang sama?? kenapa aku xtahu pun cite ninja ko ni walaupun aku tahun cite moroe attack etc??? ataupon aku x sempat menonton sbb mak aku dah belasah aku sebelum aku duduk depan tv masa kecik2 dulu??haha...gambate ne..terus mencar...hahaha

Azzam?? said...

moon: salam kenal

atira: naa.. anime i dah expert dah.. ni nak korek 'ancient' J-drama. sebab nak get the fact right, beautiful world bukan the first one.

hana: hana... before power ranger.. ada flashman dan maskman.. yg jauh lagi cool okay.. (yee yee.. i admit tommy mmg kacak dan cool)

fara: ko anak dara.. mana laa ko ingat cerita ninja2 ni.. ko naruto pun kena tunggu besar baru bleh layan.. dulu ko kan sibuk ngan barbie doll =P

aficiozado said...

owh moero attack rupenye name cite tu..aku puas tanye mak aku..ape cite pasal volleyball yg heroinnye name CUN.. mase kecik dulu aku selalu layan ngan mak aku..iklan sponsor die..iklan ubat batuk cap ibu dan anak..

Azzam?? said...

adicio: hehehe.. nostalgic bukan??

danadanish said...

eh azam...dana pun tgk n minat citer ni dulu....ni citer ninja nie..x sure tajuk ape...ke samurai?!!!haha..tp ninja kot....

Azzam?? said...

wahahaha... hebat lah... dana layan cerita lawan lawan.. =D

danadanish said...

cesss..fevret nih...dana mana lyn citer2 barbie ke ape mase kecik...my sisters kan semua besa2,so kene la follow dieorg since they conquered the tv...

Anonymous said...

Please someone, this is a very nostalgic japanese tv series, even i cant seem to find it anywhere on the net, might i add the hero has a friend that swings a big metal club around, the hero is a japanese mcguyver.

Anonymous said...

redirected tramadol jwh 018 - buy tramadol online uk cheap