Monday, 18 May 2009

bukan aku...

aku bukanlah jack dawson "you jump i jump" mahupun encik darcy yang berladang besar.. jauh sekali aku ini romeo montague minum racun demi cinta ataupun shah jahan yang bina taj mahal tu.. don juan demarco.. lagi lahh jauh.. aku bukanlah jawapan kepada "munajat cinta" kamu... ataupun sebab "teardrops on 'your' guitar". sila jangan kaitkan aku dengan mana2 perkara yang telah disebut di atas. langit itu tinggi... tangan ini belum bisa capai lagi... bumi yang dipijak ini masih rendah, kaki aku harus terus mendaki... biar aku galas kepayahan ini.. bagaikan sepasang pemberat yang diikat di kaki.. bila stau hari nanti ia ditanggalkan... nescaya aku kan lebih kuat dari aku yang dulu...

Figura 1.1 khas buat mereka yang kurang pengetahuan tentang ankle weights yang aku maksudkan

10 comments:

hana_lalalala said...

i cant see the picture.

hehe and i agree. you're no Mr Darcy

:p

you are azzam, your own way. your own style.

Bluesinner said...

Just be true to yourself, ask yourself what you really one. Sometimes, we can deceive people around us, but we can never deceive ourselves.
And it is painful to keep on deceiving when inside, the truth is screaming itself out.

didiey ;) said...

ade style sendirik.
baru la UNIQUE kan.
hehe..

btw,bape ek berat ankle weight tu?
;))

Anonymous said...

Agak berkesan jugak cara nih,sbb aku pernah try masa training 'merentas desa' kat skolah dulu.
Tiru dlm cite 'Dragon Ball' mmg trasa mcm Goku. Namun,aku X menang pun larian tu sbb tetap ada org lari lg laju drp aku walaupun diorang X training mcm aku. Kepuasan milik sendiri,bersaing dgn diri sendiri,berjuang dgn sendiri,be ourself,like/feel the loneliness.
Drp;)
Apek Keji

Azzam?? said...

hahaha.. ramai yg cant see the full picture.. well.. nevermind.. =D apek keji.. bini ko due bila??

hana_lalalala said...

dah nampak the pic. apek punye wife pregnant ke? congrats!

Nadia said...

haha. intro giler bagus smpai i na bayangkan u na bercerita psl chenta. haha. ankle weights ke? :p

Azzam?? said...

errrr... i was talking bout love laaa.. ankle weights tu analogy.. analogy kepada apa.. read between the lines laa... =P

Nadia said...

owh. :p

Anonymous said...

Wife aku due Ogos kot.Aku masih ingat...akan ku tuntut hadiah yg ko janjikan itu...DVD oh DVD yg aku rindukan.
Thanks Hana.
Ohhh...ko cite pasal Cinta rupanye...analogy nye lbh jelas drp main idea.Masa trial bercinta kat UiTM dulu mmg trasa mcm guna ankle weight,tp stlh ia terlepas,maka mmg yg berikut itu akan dtg melayang. Alhamdulillah.
Drp;)
Apek Keji