Thursday, 14 May 2009

mandilah untuk kesejahteraan sejagat!!

aku dengan setulus hati dan se serious yang mungkin... menyarankan agar kerajaan menawarkan program penerangan kepentingan mandi kepada foreigner2 yang masuk ke negara kita. tak pun.. sekurang-kurangnya... pihak kastam dapat me remindkan pelawat2 ini bahawa.. tahap humidity malaysia sangat tinggi.. dan kekerapan mandian adalah semoleknya sekali satu hari. aku bukan nak cakap foreigners ni busuk, tapi tak kira laaaa kamu tu foreigners kee.. locals ke... kalo tak mandi 2-3 hari.. memang bau macam sampah jugak.. malaysia ni panas dan humid.. ko berjalan sana sini sket pun dah berpeluh macam babi.. bila dah berpeluh macam babi... bau pun lebih kurang macam babi jugak laa... so.. kalau kamu mengamalkan gaya mandian hemisfera utara atau garisan2 lain dari khatulistiwa dan tropika.. nescaya kamu akan mengeluarkan aura tengik yang mampu membunuh.. kalo kamu backpacking dan merantau.. mungkin aku bleh faham.. tapi bila kamu tak merantau.. masuk kelas aku... dan bukan kamu sorang saja yang amalkan teknik mandian ala2 kutub utara.. memang aku rasa macam nak terajang jee... tak kira lah kamu tu hot macam mana sekali pun.. tapi bau macam gampang... takyah nak sengih2 kat aku... maya karin jee yang lulus nak sengih2 dan... er.. dan... takpe maya.. i love you anyway... =p

Figura 1.1 mandilah kamu sebelum kamu dimandikan... hahaha

11 comments:

Anonymous said...

azzam bercakap pasal mandi..hahaha..sejak bila hang memandang berat pasal mandi ni azzam?-ijan-

hana_lalalala said...

aura tengik yang mampu membunuh???

hahhha

saya sokong!

Anonymous said...

Best nye pengalaman ko dpt ajar student antarabangsa kan...dpt la ko menghidu bau tengik tu...Aroma oh aroma...eh, mcm lagu Aurora plak.
drp;)
Apek Keji

Azzam?? said...

ijan: aku tak pernah pandang remeh mandi.. aku suka fesyen 'out-of-bed'.. bukannya fesyen tak mandi out of bed..

hana: heheheh 1st hand encounters gak ke hana?? =p

apek keji: hahahaha... yang ok tu tetap okay la.. locals pun sama gak.. ada laa.. species tak mandi pagi tu.. bukak mulut keluar neraka!! xD

Anonymous said...

Mak Aih! Mereka bleh simpan neraka dlm mulut...ko dakwah/preach je diorg.hahaha... Ini bukan kes X mandi je,X kan la diorng ni sampai X gosok gigi...horror.huhu
drp;)
Apek Keji

Naz said...

Yer betul..
Saya kosong.. Saya kosong..
eh.. saya sokong! ;P~

Time exam bila kena duduk seat sblah dorang.. haihh.. tersentot ilmu masuk balik dalam otak..
Nasib x vanish trus..
Rasa mcm nk mntak excuse len kali bwk masuk deoderant n perfume dlm xm hall..

Memang pencemaran Udara!!!

BuBu said...

teruk tu xmandi..
x bleh dibiarkan..
ko jirus je dengan air..

Azzam?? said...

apek: hahahah agak arrr... well apa nak buat weihh.. aku kerja deal ngan manusia.... adat laa..

Naz: kang kalo diorang ada sebelah aku spray air freshner terasa plak diorang.. =p

Bubu: errr.. tak boleh woo.. professionalism kena jaga.. =D

LIYANA said...

hahaha..tapi btul..dlu time pre aq pernah naek ktm,and ade 3 mamat indon diri kat sebelah tmpat aq duduk..bau mrk..tak pyh ckp la!LOLSSSS

Azzam?? said...

hahaha.. liyana.. tu ok lagi laa wei... ni awek2 cun eh... nationality dirahsiakan.. hot abis nih... datang sendeng sendeng.. bau macam haram jadah.. ko bleh comprehend tak?

LIYANA said...

OMG!!!!bak kata nenek aq--HANCOQ!lolssss
mesti ko mcm..'aduh' spoil gilerrr..haha