Saturday, 1 May 2010

Environmental awareness.. bersama En. Azam (aku lerr tu!)

Ada insiders tip mengatakan ikan kembong (indian mackerel) akan masuk WWF nye endangered list.. or at least di labelkan penurunan mendadak yang merisaukan. so, kepada para2 nature lovers out there.. terutama skali yg poyo2 jerr tu konon aware tapi just ikut sebab it's the 'in' thing now.. say bye bye to your kembong masak pedas... kembong bakar, gulai kembong... kembong goreng... segala galanya lah! save the kembong, save the world! =p

Figure 1.1 Kiss this goodbye ye nature lovin' posers! hahahah (yg betul2 activist, anda dikecualikan)

Figure 1.2 Oh.. whot a beuudy (slang mendiang steve irwin the crocodile hunter)

Well for me... im gonna eat my kembong regardless.. in fact, until natural disasters around the world stop happening... im gonna eat them more out of spite! hahahahah =p

8 comments:

beda said...

aku tak kira aku tetap menggemari si kembung! aku tau, aku pegi langkawi nt aku nk ternak ikan kembung!

fxy said...

dem apa ikan kembung endangered species??

lepas ni apa lak?
ikan bilis?

Hafez Zahruddin said...

Screw it! Ikan kembong la penyelamat ujung ujung bulan tatkala poket kering...

Azzam?? said...

ohhh... ko nye penyelamat pun perlu diselamatkan dah tu.. =D

hana_lalalala said...

teka teki: ikan ape yg selalu sakit perut?

lol

Hafez Zahruddin said...

Ek eleh, benda makanan ruji ni mesti ada cara nak biak secara terbuka. Padi pun dah boleh dituai 4 kali setahun sekarang (dulu 2 tahun sekali).

Azzam?? said...

hana: waahhh... pandai laa dia berteka teki... =D

hafez: tak mustahil kalo diorang dah bleh klon ikan kembung... cuak tak?? hahahaha

Hafez Zahruddin said...

**nak try klon duit**