Thursday, 9 October 2008

Bag apa ni beb??

Satu malam yang sempurna, tiga orang kawan baik pun bergerak ke mamak terdekat untuk chill, catching up and also mini beraya selepas sekian lama tidak berjumpa. Ali, as usual akan pick up dua orang pivot (sila rujuk The Pickup Artist episod 7) nya, Cik Emma dan Cik Sheeda, kerana minah2 tu pemalas nak drive sendiri. Sessi meja mamak seperti biasa, penuh dengan dosa2 kecil gossip2 yang berleluasa. Tidak lupa juga perbincangan seperti kesan nescafe terhadap bladder system wanita dan kepentingan pengurangan gula bagi memberi impak maksimun, perbezaan antara pushing one's idea of greatness onto other and really experiencing a greatness aura.. dan pelbagai lagi..

Sessi perbincangan yang hangat tersebut terpaksa ditunda ke masa hadapan kerana Cik Emma telah mengalami sendiri, secara praktikal, kesan nescafe terhadap bladder nya. Mereka pun begerak dari meja kesayangan yang telah disinggah berjam-jam lamanya. Dalam keadaan separa tergesa, mereka menapak menuju ke arah kenderaan yang akan membawa mereka pulang. Ali mengeluarkan kunci tetapi dia noticed something.. "Eh.. aku tak kunci pintu." Dia pun terus membuka pintu lantas masuk ke dalam. Di sebelah sana, Cik Sheeda pun masuk kedalam kereta. Ali tercium bau yang harum.. "mungkin cik Sheeda pakai minyak wangi lebih kot hari ini" desus hatinya. Cik Emma pun masuk dan duduk di seat belakang.

"Ali, bag apa ni beb? Sejak bila ko ada girlfriend and biar dia tinggal handbag dalam kereta ko ni?" tiba-tiba Cik Sheeda bersuara.

"Handbag ko laa tu sial.. apsal kecoh sangat?" Ali menjawab.

"Beb, handbag aku ni haa.. aku tengah pegang.."

Ali memutar kunci keretanya.. tetapi masih tak dapat2... Di ekor matanya dia terperasan ada soft toy tergantung. "soft toy??". Dia pun berusaha lebih gigih untuk start the car and move out.. "soft toy?? extra handbag?? bau wangi yang asing?? kunci cant turn?". Tiba2 satu equation yg stable mula di grasp oleh otak si Ali, alien soft toy + extra handbag + strange scent + zero ignition = WRONG CAR!!!!! OMG f*C& SHit gila lahh sial.. "Kita silap kereta lah beb!!!" Ketiga-tiga ekor mangkuk tu pun keluar sambil ketawa berdekah-dekah, cover malu. Di hadapan kereta, ada sekumpulan remaja yg masih duduk melepak di meja mamak tersebut yang tersengih2.. (Cik Emma yakin mereka adalah tuan empunya kereta tersebut). Next time.. bila ada orang tanya soalan "Bag apa ni beb?" Ali pasti akan lebih berwaspada! xD

Figura 1.1 Ali akan menjadi temperamental bila melihat soft toy yang tergantung sebegini semenjak kejadian tersebut

(image taken from http://www.ronniedelcarmen.com/blog1/2005_11_01_ronniedelcarmen_archive.html)

10 comments:

husni said...

pivot kurang cekap...kau pun sama dol...

hana_lalalala said...

OMG!!!!!!!!!!!! kelakar gileeeeeeeee and sangat maluuuuuuuuuuuuuuuu.

but if i were the car owner, i would have gone to the mangkuks and asked straight away what up with them, instead of just looking...

hahahahah

gile entah pape tak kunci kereta and leave handbag???

Azzam?? said...

husni: yeap husni.. pivot si Ali tu mmg useless... si Sheeda tu gambit dia.. bleh masukkan her whole knuckle dalam mulut dan sentuh hidung ngan lidah.. si emma tu.. routine dia.. minah rempit! xD muahahahah

hana: well.. just looking and giggling works far better to those mangkuks disadvantafe.. =D

Rashida Rafar said...

wei..next time use other names pls instead of sheeda..

ahaha but it was hilarious wei. kat mana jadi nya?

Azzam?? said...

shida: huk huk huk... bukanke tu u ke shida?? hehehe =P kat mana?? entah.. tanya Ali laa.. i ada limited omniscient view jee.. bukan all knowing =P

hana_lalalala said...

oooooooooo so u weren't there?

hehe i thought u were there juga.

ngehehhe

Azzam?? said...

hana: Ali was there.. that's for sure.. xD

Rashida Rafar said...

mengarut la u azzam! ntah2 Ali tu you kot!

ahaha...lek azzam.. it cud happen to anyone...

Azzam?? said...

shida, bukan SHEEDA: I am just a writer ms shida.. yeap.. it could happen to anyone.. me, u, her, them.. dan tentunya to SHEEDA. so.. renung-renungkan lah.. =P

husni said...

*temperamental