Tuesday, 21 October 2008

Idola dan the urge to play..




(images are all rights reserved to their respective owners)

ketika aku masih seorang remaja.. was still a freshman.. aku selalu sangkakan aku adalah jelmaan Chino Moreno. dia merupakan reference point aku in each and every aspect.. daripada dressing, cara menyanyi, pose, dan juga cara bergaya dengan gitar. segala-galanya moreno. boleh dikatakan yang dia ni laa idola aku.. dia lah yg menyebabkan aku pakai sluar baggy tanpa tali pinggang ke sekolah di mana semua orang tgh sibuk dengan boot cut atau carrot cut. dia bagaikan seorang abang aku harap aku ada. dia juga telah membuat cita rasa music aku berbeza dari biasa. aku juga pernah berharap aku bedarah hispanic rather than melayu. .

semua itu adalah harapan dan mimpi naive masa remaja aku.. namun... sekarang aku nampak aku semakin ada banyak persamaan dengan Chino.. chin kami berdua dah lebih kurang sama besar.. dua2 dah ada double chin.. =D janggut masih sama.. kening masih lebat.. tapi dia ada dua.. aku ada satu je.. perut sama2 makin maju.. bontot sama2 makin lebar... (walaupun dia nampak macam selalu jerit nak buasir.. tapi kami tak tak mengalami masalah tersebut!) tetapi dia masih lagi mampu bergaya dengan suar baggy manakala aku cuma bleh settle ngan suar ketat di bontot tapi longgar di pinggang.. dia masih lagi bleh jerit dan perform manakala aku bleh jerit kat students dan 'perform' dalam kelas.. dia masih lagi bermain dengan gitar ESP Horizon atau ESP SC (Steven Carpenter Custom) manakala aku masih lagi stuck dengan Epiphone Gibson Nighthawk (model yang pernah dipakai oleh The Moffats!! i repeat, THE MOFFATS!!!)

So.. kalau anda seorang drummer yang berkebolehan.. (atau mengenali mana2 drummer yang berkebolehan) marilah kita pergi jamming sama2.. band aku takde drummer.. sebab drummer aku dah kawen.. dah ada anak pompuan baby girl, dah jual snare piccolo dia dan segala splash dan crash.. silalah rujuk di ruangan sebelah kanan untuk mendengar lagu dari EP Violet Gray.. kalau anda berminat.. =D kalo takde takpe.. aku bleh main drum sambil main gitar dan sambil menyanyi.. ramai yg cakap aku berkebolehan dalam multi tasking.. =p

9 comments:

Ridwanlau said...

Aku Xpernah jamming,sbb ko Xpernah ajak aku jamming.Aku teringin sgt ketuk drum,mcm lepas geram.Aku tau ko meragui bakat aku dlm muzik,sbb aku typical.Tp ko lah org yg mengajar aku dengo lagu2 SOD.Ko perlu bertanggungjwb dgn mengajak aku pergi jamming.Aku nak uji bakat jd drummer,bleh X?Aku serius nih!

husni said...

aku pasti chino pun pernah suatu masa teringin nak jadi melayu.

Azzam?? said...

wanlau: ko nak main drum?? cuba laa main ketuk2 paha ko dulu.. kalo ko dah mantap.. aku rekrut ko!

husni: hahahah.. muhamad chino ke?

Ridwanlau said...

Aku biasa ketuk2 paha,Xbest sbb bunyi dia X best.Lgpun buat sakit paha je.Mana la aku tau tahap camana aku bleh jd mantap klau stakat asek ketuk paha je.Bg chance laa...klau aku X layak,aku akur.

hana_lalalala said...

nak main drum juga?

hana_lalalala said...

eh btw, hari tu i saw electric drums. mcm best je.

yg mane best? electric ones or the lama ones?

hana_lalalala said...

azzam, mcm mane buat background tu? like ade wallpaper?
tell me how to do it pleaseeee

Beautiful^Devil said...

aku sgt setuju ngan characteristic2 kau tu azzam... wahahaha... i stil remember yg aku ckp kat kau yg aku tak suke tgk kau... muke kau sgt stuck up dgn kening kau yg subhanallah tebal tuhhh... dan mak benci tgk muke kau... ms shireena pon same... wahahaha... those were the days kan?

Azzam?? said...

hahaha.. yeaa.. those were.. =D