Sunday, 26 October 2008

Buat malu kaum laa..

First and foremost, aku rasa negara kita ni semakin hari semakin merepek. Dahla isu politik dan macam2 dah kuar.. rasa macam politician2 ni semua aspired to be 'Raja Lawak' kot..? Make it from every side, barisan rakyat ke. nasional ke.. ke.. barisan celaka ke... semua suka buat benda bodoh. Macam mana people nak look up to people yang main tuduh2 macam budak skolah rendah? Macam mana nak respect orang yang kronism tahap maksimum? Camna nak hormat orang yg pemalas dan buat kerja bila people are looking je? Tak sedar ke kita ni "JUST A JOKE FOR THE GLOBAL SOCIETY?"

Nak lagi best?? Dalam kebodohan kebodohan politik tu plak.. ada jugak yang sengal2 suka memperbodohkan lagi imej negara kita ke tahap paling bongok. How? Mestilah dengan buat statement2 discrimination dan kadang2 aku rasa cam diorang ni sengaja nak dapatkan headline ngan buat benda2 ni.. Contoh? Alaaa.. banning konsert Avril lah.. Beyonce tanak datang sbb kita tak kasi dia seksi lah (padahal pussycat dolls lepas je..).. and lately release fatwa that 'tomboynism' plak salah di sisi Undang-Undang Syariah. Waaahh... syabas laa weii.. I bet kita ni a laughing stock for the whole world right now.. Buat malu kaum betul lah! Sekarang aku paham kenapa kawan aku yang study abroad tanak balik Malaysia. =P

14 comments:

husni said...

hihik!~

Azzam?? said...

gelak? memang laa.. sbb ko laa yg tak reti2 nak balik tu!!
ahahaha

hafidzi said...

yang plg best org yg tak sepatutnya dpt datuk. shah rukh khan, mustafa maarof, sheila majid, jalaluddin hassan.

bukan penah menang grammy awards pun

Jebon said...

aku tengah risau ni azzam. takkan lepas ni aku nak kena pakai skirt? rakyat akan mati terkejut nanti.

Azzam?? said...

hafidzi: kalo ko tanya aku.. siti nurhaliza pun cam takyah dato' kot.. dan of course sapa nama pemain badminton malaysia tu?? (bukti aku mmg tak peduli pun!)

jebon: kalo ko start pakai skirt, mungkin aku aku dan husni akan terkasima, taksub akan keajaiban yg berada di depan mata kami! =D wahhahaha

The Birdman said...

negara ini memang kote!

(pas tu plak ko punya word verification suruh aku type toomani)

Azzam?? said...

too many huh?? =D

yeapp.. sucks big time! vote me for prime minister! aku janjikan negara yang lagi best! muahahaha!

husni said...

junz...aku rase kau patut pakai skirt utk halloween costume kau...

Azzam?? said...

waaaaa... that would be scary! muhahaha xD

hana_lalalala said...

skirt??? hahahaha

and shave your leg!

Azzam?? said...

aku yakin junz mempunyai kaki yg licin.. lebih licin dari u hana! =D muahahaha

Liana Ezzana said...

tomboy tu bukan dressup n perwatakan je ke?tomboy tu wujud sebab dulu2 ada pompuan yg lasak2 kan..

pengkid kan haram sebab hubungan kaum sejenis..lesbian n gay, macam umat nabi luth..kan?

kan?

so betullah ia salah disisi syariah..

oklah anyway yang isu dato' tu mmg ridiculous la..

antusabun said...

Bila ulamak mula berfatwa pastinya ada berlaku sesuatu yang perlukan hitam putih. Jangan terus cepat melatah bro..Kita hormati mereka. Bukan sorang punya kerja tu. Kita tak tahu diam2 sudah..Anyway good opinion

Ed said...

as far as i'm concerned, beyonce's concert has been postponed by her management hersef, bukan 'm'sia' yg banned sebab dia sexy.

bila u write something, bukan sebarang sembur. this is a very serious topic to be published. otherwise you just make a complete fool of usef.

banyak kita dengar people whining about the political situation that is going on in the country, tapi kerja atas meja sendiri tunggang langgang and all. bagi task tak boleh nk complete. hanya tahu whining and bitching about everthing.

and jebon, agaisnt tomboynism bukan bermakna kau kena pakai skirt shj. banyak lagi kaedah lain ok baby.