Thursday, 25 June 2009

Jangan Tegur: Mari kita lihat dunia...


Sumber = resource

Resos = refilling a bottle of ketchup.

YOU'RE DOING IT WRONG

*by Mr Lat*

5 comments:

hana_lalalala said...

oh my god! tak de editor ke these people?

hana_lalalala said...

ke the word resource dah dimelayukan?

so bm it would be resos?

entah pape tah

Bluesinner said...

Banyak sangat perkataan Inggeris yang diMelayukan, kononnya tak dapat cari perkataan yang sama maksud dalam bahasa melayu.
Contohnya "diskusi" padahal boleh je sebut "perbincangan"

Bluesinner said...

Anyway, lupa nak cakap yang aku link blog kau kat ketiga tiga blog aku... Ciao!
-Apis-

Azzam?? said...

hana: errr... setahu i... resos tak kuar lagi dalam kamus dewan

hafez: aku tau laaa tu kau... muka ko terpampang kot kat profile ko tu...