Monday, 18 January 2010

Bulatkan hati hati yang berkecamuk...

I am a person, just like you
I am not half, a quarter or tiga suku
I have a heart a brain, just like you
I am just a person buat apa nak suku suku?

You're a person can you understand me?
You' are whole, kenapa refer warna lagi?
You have a mind, you have a destiny
You're just a person just like him her them and me

Im looking at the beautiful mountains and pelangi
You're looking at the beach and the wide open sea
And we both agree they have their own beauty

"mungkinkah aku dia kau kamu kita dapat terus bersama. dari setiap sudut hidup, berbeza tapi kita sama. kerana aku butuh, aku rindu setiap saat kita luang. dari celiknya mata.. hingga ku hembus nafas terakhir. aku ingin kita terus bersama. hingga ke anak cucu. hingga lepas 2012 dan segala musibah bahana. kenapa oh kenapa. mata terbuka luas kadang hati tertutup, bingkas, bangun anak muda dari tidur2 tidur mu. dan setiap kali kita sujud, rapatkan tapak tangan dan goyangkan hajat, gengam erat bilah2 kayu, melambai dua garis bersilang... tidak kah kita pinta benda yang sama? kebahagiaan dan keamanan...."

6 comments:

hana_lalalala said...

nice one! who are u talking about??? who is that girl?

Azzam?? said...

errr hana... ini bukan poem cinta... cuba baca betul2 tengok... =p

hana_lalalala said...

im not talking about the poem. im talking about the words kat bawah tu

Azzam?? said...

-_-

hana... it's 'kita'.. bukan 'kita berdua'...

aiyoo life is more than just boys meet girls and happy ever after jer

Mr Up-Yours! said...

damned nice! kau punya ke?

Azzam?? said...

know any other code-switching poet out there? yeah.. terima kasih berita2 kat tv dan harian metro! hahahaha