Monday, 23 February 2009

Hidup itu indah..


Figure 1.1 It was a Beautiful Life

suatu ketika dulu.. bila semua orang sibuk tido awal sebab esok da nak skolah. aku akan terpacak di depan tv. mulai pukul 12.15am hingga sejam selanjutnya. time tu lah aku mula belajar menjadi lebih receptive and aware terhadap bahasa jepun dan juga their culture. yeap.. waktu kanak2 memang banyak anime dan drama jepun... tetapi semuanya telah dialihbahasakan ke English atau bahasa melayu/malaysia (thus, wujudlah "somersault berpusing", "berusahalah! umphh!!" dll). 1999 kalo tak silap aku..

beautiful life lah yang berjaya merubah remaja2 malaysia untuk meminati motorsikal scrambler (Azroy Gila2 Remaja pioneer tapi ni buat jadi lagi gila laa.. =D), rambut kembang ala2 baru bangun tido (terima kaseh takuya kimura!), awek jepun yang "KAWAI-I". cerita tu juga membuat aku rasa cam nak cari awek naik wheelchair gak eh... bleh laa aku usung dia merata rata dengan penuh kaseh sayang. wahahhahaha pastu blajar camne nak gunting rambut.. supaya nanti bleh tolong guntingkan rambut awek eh? =p

well.. just teringat laa.. and one more memorable thing bout that drama is... theme song dia yang sungguh mantap. seriously.. berhantu(as in haunting.. lekat kat kepala otak) siot!! drama tu sangat menyentuh perasaan... sedih.. sangat sedih.. bagi yang tak pernah tengok.. hidup korang tak lengkap siot kalo tak tengok cerita tu... nah.. lagu tema dia dendangan B'z.. konya suki no mieru oka ni.

16 comments:

Anonymous said...

*somersault

Azzam?? said...

thanks.. =D

hana_lalalala said...

i tak pernah tengok cerite ni

Azzam?? said...

mesti laa sebab u slalu tido awal dulu... xD gi laa cari dvd or download babe.. serious tak nyesal. =D

fireangel said...

one of my favs...giler suker kat mamat tu sbb dia nyer rasa cinta n kasih syg kat awek wheelchair tu melimpah ruah..sbb cite tu aku tros cinta sama abang takuya..muakakaka..
paling sedih masa dia sdri make up utk awek dia yg da mati tu...uwaaaa.....
well..azam..ko ade rasa nk jadi takuya ke?hahaha

Azzam?? said...

aku bukan hanya mencemburui penampilan takuya dalam cerita ni. aku juga berharap satu hari nanti aku bleh jadi penyayang cam dia gak.. =D she's out there s'where..

Anonymous said...

Awek yg dok wheelchair tu 'CUN GILE', bleh laa ko nak curah 'CINTA melimpah ruah' Klau rupa paras dia 'Cam toot'??? Aku cabar ko Azzam. Ada 1 lg drama siri Nippon yg seangkatan dgnnye, lakonan Takeshi Kaneshiro & Kyoko Fukada ttg lelaki yg sanggup menyintai wanita yg dijangkiti HIV. CINTA itu BUTA ('buta' dlm bhs jepun 'bab!')
Drp;
Apek Keji
(DVD aku mana? Bila nak pulang?)

Azzam?? said...

DVD?? suatu hari nanti.. one fine day.. aku bagi balik laa.. =D wahahahahah

HIV?? tak dapat laa... leukimia kee.. kanser kee ok lagi...

hahahaha

fara-fatihah said...

i was head over heels dgn Takuya Kimura masa cerita ni. best gila. he's so cute!
p.s: hi:)

Azzam?? said...

bukannya u saja.. i pun.. wahahaha
i idolized him sooo much back then.. =D

owwhh.. hi! =D how ya doin? lama tak nampak kelibat u kat sini.. =p

fara-fatihah said...

sbb u yg lama tak update or sbb entry before2 i tatau nk ckp apa. tehehe:p

Azzam?? said...

haha.. agak laa... entry2 sebelum ni mesti pasal music or poem je.. u cant really say much eh??

i'll try to come up with more critical stuffs that people can voice up their opinion gak nanti.. skang cam off sket bab2 camtu.

Zaini said...

"bagi yang tak pernah tengok.. hidup korang tak lengkap siot kalo tak tengok cerita tu... "


concur 100%. heh.

Dita said...

The last episode i nangis (ok poyo). Sedih gila kot!

"bagi yang tak pernah tengok.. hidup korang tak lengkap siot kalo tak tengok cerita tu... " <---- yup i totally agree.

Dah 5 ke 6 tahun x tgk cerita tu. Mungkin nak beli dvd tgk balik :)

Azzam?? said...

wohoooooo... beautiful life memang pelengkap hidup! =D

iZLiN said...

Omg. I love this series too! :)