Monday, 2 February 2009

gaza bandwagon

korang nak tau satu benda tak? sekarang ni aku ada satu perasaan yang kalo aku fikir betul2, aku rasa cam bersalah. tapi aku takleh nak elak benda ni.. sekarang ni aku rasa, kalo ada sorang lagi sebut pasal gaza, aku akan pelempang dia. kenapa?? kenapa?? ye.. aku bersalah.. tapi tolonglah.. isu gaza tu dah dioverused oleh semua orang laa sekarang ni. macam lagu2 kat hitz (bukan stesyen radio sebenar) tu laa.. lagu yg sedap2 pun.. kalo diulang sampai lebam boleh muntah darah gak laa... and bleh menjatuhkan value lagu2 tersebut. macam perempuan gak laa.. do you like your woman cheap?

laporan berita and all takpe lah... fund raising boleh lagi.. tapi bila semua benda nak cakap pasal gazagazagazagaza.. muak lahh weii.. ko nak deklamasi sajak kat event.. nak dedicate kat orang kat gaza. "saya buat puisi ni khas untuk saudara2 kita yang menderita kat gaza". kalo sorang je takpe.. ni setiap sorang naaaak jugak satu puisi pasal gaza dan announce yang diorang made one. kira cam gaza ni lesen artistik diorang.. konon diorag sensitive.. konon diorang global dan membela rakan seagama. ko nak buat lagu.. main kat gig.. puuunnn nak dedicate kat orang kat gaza. ko nak buat short film... puuuuuunnn about gaza. group kat facebook pun naaaakkkk jugak group gaza (yg ada entah berapa variation ntah).. oiii... orang dah sign cease fire treaty lama dah wei... gi laa cari isu hype lain plak buat modal korang. gi laa cakap pasal ikan coelacanth yang dah nak pupus tu ke... pasal burung dodo ke.. lagi best.

kalo betul korang care.. korang nak sampaikan dalam bentuk lagu.. puisi.. dll... korang takyah announce lah.. "kawan-kawan, kita disini makan minum kita semua cukup.. takde orang yang nak ancam kita. tapi macam mana kawan2 kita di gaza?". oiii... bila kitaorang dengar ko berpuisi tu kitaorang bleh faham laa pasal gaza. dengar lirik korang pun dah tau laa... ingat kitaorang takleh paham ke? ermm.. ok ok.. apa kata korang dedicate laa puisi/lagu/video marah korang kat zionis ke pulak.. puisi/lagu/video untuk george bush ke.. puisi/lagu/video untuk pereka peluru berpandu yg dilancarkan kat gaza tu ke.. kat tongok2 yang still nak fire missiles ke israel lepas sign cease fire treaty tu ke? dedicate kat bongok2 yang tak reti bersatu kat tanah palestin tu ke? belajar2 laa cari angle lain plak.. tunjuk kan sikit yang korang tak hanya ride the bandwagon je and that you really2 care dan amik tahu. mungkin sementara tu korang patut main game ni untuk ekspressi dirimu sket. =D

Figura 1.1 gambar hiasan (taken here)

notifikasi penting: ini bukan post mengenai gaza. ini adalah post mengenai orang yang suka bercakap(atau yang sewaktu dengannya) pasal gaza (i repeat, cakap je...). so.. sape nak pelempang??

2 comments:

Moon said...

yeah ur rite bro.
muak.
kita simpati, berdoa, boikot tu je cukup bermaknalah.
ckp berdegang2 pun bajet yahudi tu dngar je.
Allah dh kate yg Yahudi takkan brhenti selagi kita tak ikut agama dia..
so fhm2 je lah.

hana_lalalala said...

yes. like the gaza people would care pun kalau buat lagu and poem for them? like.... what???? tak ada faedah.

lagi baik baca quran ke. duhhhhhhhh.
kalau org baca quran for gaza, ade ke org annouce, im reading this quran for gaza. takde kan?

so seriously, org yg baik ialah org yg tak menunjuk.