Wednesday, 2 September 2009

layan berita sengal di TV

tadi aku tertengok berita sikit... bahagian sukan. ada pakcik2 dari BAM yang terasa dengan commercial fair & lovely. why? sebab dalam commercial tu cik model cakap something like "badminton?" and gave thumbs down. just that and pakcik2 kat BAM nak menggelabah terasa eh.. siap dengan caption kat bawah "iklan 'sindir' badminton". DON'T MAKE ME LAUGH! itu pun nak terasa ke? apsal kalo sorang pompuan tu cakap tak suka badminton kira cam dia 'sindir' BAM ke? sah.. orang2 kat BAM dah tahap nyanyuk.. benda camtu pun nak terasa eh? then again, siapa makan cili, dia laa yang rasa pedas.. betul tak? so.. kalo cik model tu cakap bolasepak and thumbs down.. FAM plak laaa yang akan 'terasa' ke? kalo dia cakap olahraga? renang? ping pong?? semua badan sukan tersebut akan 'terasa' ke?? grow up! errr... dah tua2 kot.. GROW WISER!! dan focus dalam membimbing atlit badminton, bukan sibuk pasal hal remeh temeh ni.. buktikan korang bukan orang tua nyanyuk yang mudah 'terasa'.. okay?? =D

dont even let me start with seksyen 22, itu memang bahlul. tengok berita tv di malaysia ni memang memenyampahkan.. tu belum selak kosmo ngan metro lagi tu..

6 comments:

beda said...

weh rambot ko dh pjg gle dan bakal kalahkan rmbot aku. sila potong.

Azzam?? said...

errr... ko ni lari topik laa adeb!

ikhlas said...

hahahaha. iklan fair n lovely boleh masuk news eh? hahahaha... kita ni cam bangsa terasa. semua tak betul. tapi tak reti nak buat benda jadi betul pulak. haiii

hana_lalalala said...

hahaha. mmg entah pape. the model tak sebut pun specifically BAM and thumbs down. in general, badminton je. now BAM terasa, so tetibe buat kecoh kan?

benda yg takde pape, pergi besarkan. kecoh laaaaaa diaorg ni.


i mean, kalau org tanye i, u nak main badminton tak? i pun akan ckp tak nak, tak suka. nanti i kena marah juga ke?


duhhhh. where is our freedom to express these days?

wHite-DeViL said...

haha. hana his is malaysia. there is no such thing as a freedom of speech. kalo ade dah lama Malaysia berubah. T_T

missred said...

ooo!!! i know d iklan. yang ader 2 girls n sorang tu kat blakang kuar tangan je. i never notice about d mentioning of badminton. haha! gile teliti ahli2 BAM! thumbs up for ur ketelitian. :)