Monday, 28 June 2010

Fine prints...

Seriously, aku benci company2.. business2 dan apa2 jua service yang suka letak fine prints 'escape clause' kat bawah, corner, tepi2, kecik2 dalam terms and conditions and all.bagi aku, mereka ni tak dak teloq! aint got no balls muthafucka? kalo berani claim something, stand tall with it lerrr and fulfill your end of the bargain. bukan buat escape clauses camni.. it makes them a prickin' wuss and definitely they'll never have my respect as a customer. aku bagi satu example yang simple laaa... kompeni ni keluarkan kamera yang dia claim water proof, shock proof and dust proof, tempting, yes... tapi bila baca elok2 kat bawah tu.. kecik2... "water proof until 3meter *up to 10 minutes". hahahah lawak lah korang ni... water proof bagi jangka masa eh? kamera aku sekarang pun water proof gak.. up to 5 second jer laaa tapi. grow some balls and make a proper waterproof camera will ya?

owhh... lagi satu example would be broadband provider. yeahh.. korang bleh cakap lerr korang ada broadband 1mb, 3mb.. berapa 'tebal' kau punya line lah... tapi yang bikin panas tu.. ko nye connection rate tak pernah pun sampai tahap tu.. wanna know why? sebab dalam terms and conditions, diorang letak ayat bayek punya... contohnya dia offer connection 1mb.. pastu dia akan tulis kat bawah "best effort". so kalo diorang rasa cam sedikit malas, diorang bleh drop lerr seberapa banyak yg diorang suka. da kata on"best effort" terms je kan? nah *middle finger amik kau!

3 comments:

hana_lalalala said...

true... hate those terms and condition. like tulis boleh print gambar digital size 4R for 29 sen each..

lepas tu tulis kecik2, for over 100 keping

LOL!

middle fingerr azzam i nak bagi kat diaorg hahaha coz i tak nak bagi my middle finger :p

Anonymous said...

Salam...
Mmg undang2&peraturan yg manusia buat kan utk special interest group aje...bukan masalah ada ball atau X. Hanya utk kepentingan sesetengah pihak maka undang2 dunia yg dibuat manusia ni X sempurna...cuba tanya diri kita sndiri samada kita ada ball utk ikut hukum2 yg tlh ditetapkan dlm kitab suci Al-Quran? Bg aku lbh kurang sama kot situasinye.
Drp,
WanLau

Icky said...

Well, black n white aint never right