Thursday, 3 June 2010

Kejam untuk tidak menzalimi...

well... by right.. semua orang mesti dah familiar ngan statement ni... or in english nya 'cruel to be kind'. tapi ramai gagal live up to it. for me.. aku benar2 berpegang dengan statement ni. biarlah orang kata aku kejam ke... mulut jahat ker... tak bertimbang rasa ke.. setan ker.. apa aku peduli? yang aku tau.. aku tak mahu menzalimi orang.

contoh secara random.. jika ada seseorang menyukai aku (contoh jer laa.. ) dan aku rasa aku memang takkan dapat accept dia as something more than friends, aku akan straight away dari awal buat jokes kurang hajar supaya dia get that message. contoh.. "ko ni... kalo bogel aku lari dowhh!" or just tepek apa2 jer ayat kejam supaya dia tidak mengharap, dwell on the emotion.. bla bla bla. biarlah aku kejam ketika itu daripada aku melayan.. buat dia terbang2... terapung2.. pastu leave her high and dry. aku kejam, tapi aku tak akan menzalimi.

jika ko in a relationship.. and then ko dah start suka orang lain. ko cinta orang lain... janganlah ko simpan2 lagi.. sembunyi2 di blakang.. pastu layan pasangan ko macam hari2 biasa bercinta.. padahal dalam hati kau dah tak ada apa2. just tell her/him.. have the balls to face him/her and the truth just like u have the balls untuk curang dan start the secret affair in the first place.

ok ok... macam mana plak kalo ex gf ko yg dah ada bf datang and call2 ko cerita pasal how good u were together and all.. i miss this.. i miss that.. of course.. good old days.. x salah nak cerita2.. but if u think it could lead to something else.. just give a middle fingger MMS and tell her u dont fucking care bout anything anymore. it's easier like that.. it's simpler... it's cruel but it's kind in a way... kinda.. hahahahaha okay okay... apa lagi situation yang korang fikir korang patut be cruel to be kind?

10 comments:

You Promise Me Ai said...

laaaa, ada baggage lagi ka. ingat kan dah tanam si arwah dalam dalam.

Azzam?? said...

ehh... tak lah.. bagi contoh saja. contoh kedua tu dialami oleh kawan baik kat office ni.. saja laa nak blog about it. kesian gak laa dah nak kawen dah patut tapi jadi lagu tu..

arwah dah selamat dikebumikan.. lama dah. jangan bimbang =) nanti kenduri bulan depan kalo orang balik sp orang singgah la. kim salam kat muyam, azim, izni, ed and your parents ya! =D

You Promise Me Ai said...

oh okay, cool then. will update the details about the kenduri later on, if balik sp, do come k. aaaaa ingat lagi noo kat depa, sure sure. i ll let em know.

hana_lalalala said...

best gile mms middle finger hahahaha lawak

Azzam?? said...

miss Ai + hana: korang supposed to come up with situation where u need to be cruel to be kind lah! so.. shoot one, both of you! =D

Anonymous said...

Niat X menghalalkan cara...ada banyak hikmah & cara pendekatan yg X cruel yet mesej dpt disampaikan dgn jelas. Cth nye: Saya suka berkawan dgn awak, tp... Klau cara nye zalim, ia bakal mengundang kebencian & dendam. Aku buat keadah2 yg ko sebut dlm contoh tu dan consequence nye amat pedih. Alah bisa tegal biasa, namun aku gagal memikirkan situation yg ko nak dlm entry nih...Sorry.
Drp,
WanLau

Azzam?? said...

hahahahha... gagal eh wan? takpe2... usaha kamu dihargai. mungkin suatu hari nanti kekejaman2 aku bakal menghantui aku balik... tapi aku tak kisah.. aku adalah orang yang berpegang tegar ngan prinsip2 sendiri. biar aku terbang dengan saya kebijakan aku sendiri... dan biar aku jatuh dengan sauh kebodohan aku jugak. =)

Azzam?? said...

*sayap

Anonymous said...

Best, best, best...aku sgt stuju. Aku suka btol pd statement berani buat berani tanggung "biar ku terbang dgn sayap bijak dan mungkinkan jatuh bersama sauh bodoh ku. MANTAP!

fallen angel said...

aku akan straight away dari awal buat jokes kurang hajar supaya dia get that message. contoh.. "ko ni... kalo bogel aku lari dowhh!"

AZAM KO JANGAN LUPA KO PENAH CKP SEBIJIK AYAT NI KAT AKU. HEHEHEHE..
NOW AKU NAK BALAS.

ko ni.. kalau aku nampak walaupun seketul bulu pubis kau aku bakar jari aku dowhhhh... hehehehehe..

babe, u're honest i know. and i like it. sayang kau azzam. mwahh!!