Monday, 23 March 2009

Aku Godzilla... kamu Jepun(negara)!!

*amaran - freestyle ini mempunyai bahasa-bahasa yang vulgar. pengawasan ibubapa adalah wajar untuk kanak2 di bawah umur (better jangan kasik diorang baca langsung). ini merupakan cubaan untuk 'hardcore rap' oleh penulis. dont take this seriously.. =D

Figura 1.0 Godzilla a.k.a. Gojira

apa kau ingat kau dah hebat sangat ke?
ko rasa ko dah habis besar ke?
tolong sket, bajet dah wise prasan matang
apahal beb? lu takyah nak glabah belalang
hutang darah hutang janji hutang budi
kau ingatlah jumpa nanti bila kita dah mati
perangai sial, tak pelu nak cover lagi
buatpe? ape perlu kisah lama kau jangan nak fabrikasi
tak perlu ungkit nanti kau yg sakit
buka pekung nanti tahi kau yg terpalit palit
angkat diri, hidung tinggi
duduk dalam bakul, tanyalah diri
takyah nak cerita berapa gunung kau dah daki
bila sampah-sampah kau cicir kat tepi-tepi
cuba kau dongak sikit ke atas
bila kau berjaya hanya atas kertas
bukak mulut cakap berterabur
tengok mata aku tahu kau tak jujur
buat muka konon tak bersalah
tak reti-reti jugak nak beralah
semua benda apa pun kau nak
macam sundal lapar jantan lah kimak

------------------------------------------------

amcam?? cukup ganas tak?? muahahahahaha

dengan ini aku layarkan harapan aku untuk diterima masuk ke dalam Wu-Tang clan.. or at least jadi wakil franchise diorang kat Malaysia.. =D

*title diadaptasi dari lagu Lostprophets

*edit
untuk memeriahkan lagi entry ni... aku letak lagu Lostprophets skali.. yaayyy... xD


14 comments:

sipi alidrus said...

amboih. berapi nampak azzam? meh aku simbah petrol bagi lagi marak. mwahaha!

Azzam?? said...

memang kita perlukan api untuk bakar sampah2.. open burning.. baru laa bleh cari gaduh ngan geng2 green peace.. owhh ngan hippies aku cool tapi =p

LIYANA said...

ya allah!
ni ke amarah godzilla yg ko maksudkan kat fb tuh???
scarryy nk mamps!!!!

Azzam?? said...

huhuhuhuhu... takde laa marah apa pun.. saje je nak buat lirik freestyle ala2 hardcore rap.. hardcore rap memang kena maki2 ngan kutuk2 orang.. =p

Anonymous said...

Best gile...baru puas hati ko ye SETAN!

Azzam?? said...

???
*confused*
kenapa anda sungguh emosional? pelik..

hana_lalalala said...

its ok to express yourself. now, do u feel relief?

Anonymous said...

Confuse? Sbb slalu sgt 'rilek sudah' kali ni luahan ikhlas+emo skali...ye,ye,ye puas hati. Thanks Azzam.

Azzam?? said...

hmm... kenapa saya rasa cik anonymous kita ni macam ex saya yang psycho-stalker-tongok tu?? kalo dah tergigit cili.. mestilah pedas bukan??

kalo bukan... tak perlu berterima kasih ye?? sebab saya tak berbudi mahupun berbahasa.. xD

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
Azzam?? said...

yayyyyy... sib baik bukan ko dowhh sue.. ingatkan ko still sewel lagi.. (you have to admit.. ko memang pernah sewel dulu kan?? hahahahaha)alhamdullillah.. *sapu muka lepas doa*

ko marah ke aku baca blog ko?? i thought we agreed our blogs are public and it should stay that way??

hmmmmm... kalo bukan ko.. siapakah anonymous ini ya?? musykil ni... ran out of psycho people as suspects already.. xD

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
.:nani:. said...

uiks? *pandang kiri kanan* ..

Azzam?? said...

hahahah apsal pandang kiri kanan babe?? ko laaa tu.. rajin sangat masuk site budak kecik tu dekat office.. kan aku dah kena pukal sekali. xD