Thursday, 26 March 2009

kejadahan isu rambut..

lately.. ramai kawan-kawan dah start bebel pasal rambut aku. well.. mostly kawan perempuan lah.. kawan lelaki memang 'lantak kaulah, kepala kau'! macam-macam lah idea diorang.. suruh potong pendek macam dulu lah.. pendekkan sket lah.. kasi layered lah... aku pun dengan sopan santun nya jawab lah.. "aku nak simpan panjang dowhh... dah puas dah berambut pendek". pastu naaaakk jugak argue lagi.. "ko tu lecturer, kena laaa kemas dan berketrampilan sket".. dan aku pun.. dengan sopan dan bersusila pun jawab lah.. "aku memang takkan potong pendek dowhh.. and aku memang jenis takkan dengar cakap orang.. so ko takyah suruh lah". dah dijawab elok2 dengan berulang-ulang pun tak paham eh?? pastu selang lah dua tiga hari... suruh lagi aku buat something with my hair..weiii.. weiiiii... read my lips (in this case my typed letters) "dont make me repeat myself banyak2 kali... i dont give shit bout what people think bout me and that would include my hair". haa... amik sebijik!

tak cukup ngan tu... ada plak yg soh aku straighten kan rambut... buat rebonding.. apa jimak tu(what the fuck) wei?? ko biar betul weiii... jantan mana ada straighten rambut weii..... ko giler ke apa? rambut tu akan straight dengan tak natural nya... kejung.. buruk macam gampang dowh.. nampak macam budak hingusan guna duit raya pergi salon jaa... hahahaha melainkan rambut ko memang semula jadi lurus, tak perlu lah ko gi straighten kan rambut tu.. rambut melekat kat pipi tu bajet kacak lah?? (yes, aku tau perempuan suka.. ok ok sesetengah tapi ni general consensus dari men nye side lah, BUROK!!). so... screw that one as well. pendapat kamu kekal sebagai pendapat, bukannya arahan. kalau naaak sangat 'salon' kan rambut pun.. buat biar propper.. macam ni haa...


Figura 1.1 Tauladan, jangan straight, kejung dan lekat kat pipi.. nampak cam haram kalo camtu..

aku kadang2 terasa pelik kenapa sesetengah orang tak reti nak respect choices orang lain dan suka memaksa opinion dan idea2 mereka terhadap orang lain. mungkin sebab adanya orang2 macam ni lah dunia kita tak aman2. asyik nak push what they perceived as good unto others. remember the crusades? tu sebab ada makhluk2 macam ni laaa.. =D yeaa yeaa... contoh extreme tapi betul laaa kan? kan? kan? kan? realiti jugak.. dunia kita ni bukannya utopia. so kita takkan sentiasa dapat memahami satu sama lain (unless kita go through a trans-human change to innovators cam dalam gundam double o =D) dan dengan adanya kalam2 iblis syaitan yang melekat kat sendi2 anak adam, realiti akan sentiasa berikan kau cabaran. aku, kamu, dia, kita semua tak bebas dari berdosa..

Figura 1.2 Sila focus ke natural'an rambut ye... bukan ke kekacakkan mendiang Brandon Lee

13 comments:

hana_lalalala said...

hahhahhaha buat rambut mcm joker. but your hair isn't curly enough.

since u dont agree with rebonding, how about curly kan? ngeheheheheh

Azzam?? said...

tengok gambar 3 jejaka kacak atas tu hana.. im aiming for the one yg kiri tu.. yg background merah tu.. wooohooohohoho.... kena tunggu rambut i lagi panjang arr tapi.. =D

curl?? mungkin.. tgk laa..

atira said...

lelaki straighten rambut?

no thanks, too metro lah for me.

Azzam?? said...

yeap.. men should have their manliness intact! xD hehehhe

hana_lalalala said...

azzam, rambut lelaki yg background merah tu cun. haha

u kena tunggu rambut panjang.

i pun tgh nak tunggu rambut panjang niiiiiiiii.

nak wavy hair. hehe

Violet said...

Takuya Kimura punye rambut memang da bomb... Good luck!!!
*wink*

Anonymous said...

Aku tengok(dlm gambar)rambut Azzam mmg sesuai la dgn gaya nya(padan dgn inspirasi nya),pedulikan kata org...jd lah diri sendiri.
Setlh rasa bersalah jd 'Anonymous' X tentu pasal=cari pasal,tetiba rasa nak jd 'angel' plak sbb jd 'org' ni suka jaga tepi kain org.
I said: "PLEASE leave him alone,biarkan dia dgn labu2 nya asalkan dia pulangkan balik DVD aku"
Lps nih,mungkin bleh tukar gelaran 'Apek Keji' kpd 'Apek DVD' kuang,kuang,kuang...

Azzam?? said...

Hana: of course hana.. finally.. we agreed on something bout fashion! xD

violet: im feeling lucky already!! =D

Wan Lau: hahahahah... ada ada saja lah ko ni wan lau.. ko dah kawen lama dah.. bila nak dapat anak weih?? ko dapat anak kalu aku bungkus kan elok2 dvd ko tu buat present gi melawat... deal?? =p

Anonymous said...

Idea yg sangat baik...SETUJU,DEAL.(aku suka,aku suka hehehe)
Insya'Allah awal Ogos nih,next month gi 2nd scan kot bleh tahu samada boy@girl@twin.
Ko nak jd 'Fairy God Father' ke?
Drp;
Apek DVD

Azzam?? said...

hahahahha... fairy god father?? takpelah.. kalo anak kau boy.. soh dia panggil aku nam taiko ye?? wahahha

LIYANA said...

hahahaha...u sound like a disgruntled nut...lol...
mmg laki yg straighten rambut sgt xelok!!
aq yg pompuan ni pon xgi rebonding kotsss..
hana,wavy hair mmg besh---like mine..^_^

Azzam?? said...

oooohhh... ohhhh.. like mine as well..
disgruntled nut? well whatever suits the picture then.. xD

Anonymous said...

order tramadol online order tramadol overnight - order tramadol thailand