Monday, 30 March 2009

Korang rasa office korang pelik? Think again..

Maka nak dijadikan cerita, kat office aku ni dipenuhi dengan orang yang pelbagai jenis dan ragam. semua ada pe'el masing-masing. diversity nye.. tak usah cerita lah.. daripada muhibah malaysia, ke middle-east, africa, europe dan sampailah ke benua america. macam-macam ada! (macam pakcik iklan astro tu haa..) benda2 yg abnormal di office-office lain in malaysia mungkin can be brushed off as just one normal day for us. tapi ini adalah yang paling pelik laa.. seorang staff yang mempunya issues ngan almost semua orang akhirnya telah meletak jawatan (setelah hampir 98% warga office menandatangani petition ke atas attitude problem nye tu. aku tak terlibat, aku tak percaya konsep kacau periuk nasi orang). yang best nye, adalah satu hari yang malang ni... si polan telah datang ke office (yg lengkap dengan pintu yg memerlukan access card dan ber pak guard). entah camne dia bleh masuk aku pun tatau.. tapi dia telah melakukan sesuatu yang menarik eh... dia amik gula ngan creamer(yg banyak giler tu) dan start tuang kat each of the people yg dia antagonize. aku imagine mesti dia buat camni dowhh

*laugh hysterically"hahahahhaha hahahaha puas hati aku!! mati kau.. mati kauu..." sambil berlari2 dalam office dan tangan kanan mencedok gula dan creamer merata2, lompat2 dari meja ke meja dan dari kerusi ke kerusi.. hahahaha.

aku tak pernah tahu plak any ceremonial or satanic worshiping nye ritual yang melibatkan penggunaan gula dan creamer yang extensive. the closest thing yang aku bleh relate pun mungkin kepercayaan Hoodoo di mana garam akan digunakan sebagai pendinding dari evil spirits dan musuh2. kira cam kalu kita buat circle dari garam keliling rumah, so selamat arr... malaun ni plak pergi guna gula ngan creamer.. adakah ianya berkait rapat dengan amalan Hoodoo ini? adakah dia ingin menabur kemanisan ke office aku yg mungkin pada pendapatnya sudah bitter? aku pun tak tahu. biarlah ianya menjadi tanda tanya. apa2 pun.. ianya akan menjadi discussion yang menarik for the next one week dengan bebudak office dan ketika lepak lunch ngan bebudak faculty lain..

Figura 1.1 Aku harap dia takkan dapat one of this plak and guna kat orang2 di office next time around xD

*edit

untuk mereka yang memerlukan bantuan visual mengenai hoodoo, mungkin clip ini dapat membantu... trailer movie(yg dah lama dah pun...) The Skeleton Key.


18 comments:

LIYANA said...

wei biar btul!!!!!!
xpernah aq dgr berlaku dlm seumur hidop...hahaha
lelaki ke perempuan???
bangsa ape???
sgt curious aq!

Azzam?? said...

bangsa... well.. apa2 bangsa pun tak kisah.. yg aku bleh disclose, cuma dia adalah a SHE dan berumur.. dan tak kawen.. wahahahhaha

Hasz said...

hahaha. lawak sungguh dan awat freak + wacko sungguh. buat abes gula ngan creamer je. huehuehue .

Naz said...

Gula n creamer? LOL...
and a SHE? hahaha...
Menunjukkan kemarahan sambil
me'maintain'kan ke'sweet'tan dia kot..

LMAO.. =D

Azzam?? said...

hasz: tu laa... agak freak gak laa dia tu.. tapi biasa laa.. aku bukan amik port sangat... sib baik meja aku tak kena dowhh...

Naz: kemanisan yg tak pernah dia miliki.. sbb tu arr dia tabur gula tu.. dengan harapan manis tu transfer sket kat dia.. =D

Anonymous said...

Lawak nye...time dia buat tu ko ada kat ofis...aku dpt imagine mcm dlm drama bersiri plak...dah berumur plak tuh...patut laa dia X kahwin @ sbb X kahwin le dia jd mcmtu. Menarik sungguh interesting. Bleh ko post gambar dia?
Drp ;)
Apek Keji aka makcik ko.

Azzam?? said...

post gambar?? haiyoo... aku taknak lah sekejam tu... dia tahu dia siapa.. tapi tu la.. sekeji-keji orang pun... mesti ada sedikit baiknya.. =D

Anonymous said...

Mungkin dia fikir yg dia adalah mangsa keadaan, dgn mudah menunding jari kat org lain...pastu terpengaruh dgn 'revenge'='satisfy'
Tp ko mmg sgt bertimbangrasa la Azzam...dgn prinsip 'rilek sudah' yg X pernah luntur. Wa 'tabek toing'...
Drp ;)
Apek Keji...

Azzam?? said...

hahahaha... apa yang dia kaco, keypoh, buat hal, tak luak apa pun kat aku... gaji aku tak kena potong.. kelas aku jalan.. kerja jalan.. so what's there to complain? sakit hati lain cerita lah tapi...

.:nani:. said...

"zam zam ala kazam...ala kapooot..ala kambing.."

i rasa tu mantera yg die gune kot, adehhh .. harap2 lepas ni tade dah camni. Amin!

Anonymous said...

Smua staff kat ofis ko kena,tp ko X kena? Apsal? Musykil ni. Jgn2 dia ada hati kat ko X? Colleague yg len X suspect apa2 ke sbb tempat ko X kena serpihan voodoo kemanisan krimer tuh. Ttg hati,aik! sakit hati? Slama aku kenal ko,aku rasa hati ko dah mcm sponge.Klau aku la yg kena,mau le gambo nye tersebar (bukan publisiti murahan,tp publisiti percuma)X pasal2 je jd popular.
Drp;)
Apek Keji yg musykil.

Azzam?? said...

hehehhe... aku dah buat bulatan keliling meja aku ngan garam.. so dia (evil spirit) takleh masuk laa.. nak reference? ko gi tengok cerita The Skeleton Key..

budak sengaL`s said...

hah! apek keji yang mushkiL..
AKU pun rasa yang dia ada hati kat azam.. hahahaha..
pas ni kita merasa la makan nasi minyak azAM ngan "She" 2

wakwkakwakkwkakwkakwka......

Azzam?? said...

hahahha... funny lah ko.. ko tau tak apa itu impossible?? ianya jauh lebih impossible dari impossible.. dah.. takyah ko nak main2 dengan perkataan takdir.. cakap laa nanti jadi betul lah.. apa2 semua sampah2 tu.. kalo nak makan nasi minyak.. tunggu kate beckinsale single.. aku masuk meminang.. makan laa puas2! xD

hana_lalalala said...

OMG!

thats totally weird dude. we're talking about professionals here.

tapi mcm budak2 ok. eheh

Anonymous said...

OMG! I agree with Hana, X pro langsung,tindakan yg kebudak2an...lbh kurang la dgn harapan&cita2 Azzam yg tinggi menggunung sbb tergilakan Kate Beckinsale...ahaks.X salah meletak impian yg tinggi tp biarlah realistik.Xde hal punya,truskan mengorat Kate ko,sbb aku pun tumpang gembira klau ko bahagia dgn impian yg ada...rilek sudah.
Drp;)
Apek Keji

Azzam?? said...

Oh Tuhanku! (OMG) aku jumpa kate beckinsale dengan bf dia kat asia cafe... aiyoo.. she was happy.. hmmm... kalo dah dia bahagia.. aku pun tumpang bahagia lah... cinta tak semestinya bersama.. =p

hahahahah

fxy said...

kalau tabur gula ngan creamer
penuh a semut sial