Thursday, 19 March 2009

Music Kita: Perempuan kalis peluru by monoLoque

Perempuan kalis peluru by monoLoque

Tamatnya sumpahan sejak mendengar suara
Dikejutkan diri ini dari mimpi mati lemas
Seperti cahaya di hujung terowong gelap
Kasih sayang yang dicurahkan seperti emas
Tak berniat membuat menangis air mata mengalir
Terburu-buru bertindak meluru sememangnya semulajadi
Langkah mayatku yang merupa satu pesanan
Kepada mereka yg selalu asyik menggangu
Saya dan awak diterbangkan sehidup semati
Kau dan aku merentasi bima sakti
Tak berniat membuat menangis air mata mengalir
Terburu-buru bertindak meluru sememangnya semulajadi
Hanya kau seorang di dalam berjuta-juta ribu-ribu
Saya cemburu denganmu
Perempuan kalis peluru
Jauh di mata dekat di hati
Walaupu hati perang dunia
Mandi tak lena tidur tak basah
Seperti mati hidup semula.. hidup semula
Hidup semula... hidup semula..
Saya tak berniat membuat menangis air mata mengalir
Terburu-buru bertindak meluru sememangnya semulajadi
Hanya kau seorang didalam berjuta-juta ribu-ribu
Saya cemburu denganmu
Perempuan kalis peluru
Harapan semoga selamat ke akhir hayat…
Tolong tunggu…. Tolong tunggu.. tolong tunggu...
Jangan was-was tak perlu ragu denganku…
Hanya kau seorang di dalam berjuta ribuan...

bagi mereka yang tak tau... monoLoque adalah Loque dari band Butterfingers dan ianya adalah project solo beliau semenjak bergelar pelajar di berklee. okaayy.. okaayyyy aku akan cuba tak biased (since korang semua memang dah tau aku suka butters..). mari kita state the obvious.. perasa Radiohead yang sangat keras.. tidak dinafikan. psychedelic.. yes... build up lagu yang menarik, of course.. seperti biasa... aku suka mainan bahasa yang ditonjolkan oleh loque.. dan secara peribadinya.. aku sangat sukakan lirik lagu ini!!

*cubaan untuk tidak biased yang gagal secara total!!*

Figura 1.1 Loque a.k.a. monoLoque

3 comments:

hana_lalalala said...

bullet proof. i want to be that.

Azzam?? said...

boleh... meh i tembak you dulu... kita tengok u bullet proof ke tak.. xD

uvais said...

ak cr lagu ni susah gila, x jumpa :(