Wednesday, 25 March 2009

Pesta matahari terburai (burst?).. hahaha

sunburst 09' was hell of an event.. as in, best giler babi sial!! hahahah.. i know it's a bit late to talk bout it here.. i was just waiting for friends to upload em' pictures first.. well.. to have more options laa sket. i wont put up much pun.. i'll just select some interesting one je.. as usual.. nak yang lain, gi jenguk facebook lah!

Figura 1.1 The Sun stage

ramai yang expect sunburst gonna be a dissapointment.. yeap.. they, as in the organizers didnt match up the hype and expectations during the build up. i dont blame them directly.. it was just people, hoping too much.. i know i did. we went there with a low.. expecting to just 'make full use of the early bird ticks price'. we reached that place late.. around 4 something. sampai2 terus join the people kat Meet Uncle Hussein's set.

Figura 1.2 The ladies.. dengan pose Power Ranger diorang..

and starting from that, i found myself going back and forth between the four stages.. non stop menggila and melompat up til 2am. 10years of moshing in gigs made me felt like home.

Figura 1.3 Sesat? Tak tau who's performing where? Jangan bimbang.. performances guide provided

review?? naahh... u shoud've gone there yourself instead of moaning how coldplay are not coming, where's my foo fighter (yeaa yeaa i was..), where's ---insert musicians u wanted to see--. if you enjoy music, you would've been there anyway right?

Figura 1.4 Tak ada Foo Fighters tak apa.. kawan2 and good music will work the magic! xD

Figura 1.5 Dari siang ke malam.. it's all about the music!!

special mentions of people who performed, NAO(giler fall of troy versi instrumental abis), Agrikulture (stage antic yang kaw2.. siap panjat2 lagi), Estranged (sbb gitarist dia potong rambut dia ala2 Munky tu sbb segan kot.. Munky was there as well.. hahaha), Nidji (crowd control yg excellent, bleh buat orang sing along and do stupid dances with em dengan selamba), Butters (walaupun kureng sket sbb Loque takde, lagu diorang menyengat!), NERD (never thought hip hop could be this ROCKIN'.. stock stage penuh dengan fans lagi) and of course Korn (they were great, understanding sebab main most of their old songs siap apologized lagi it took them 15 fucking years to come here!!). bila korang asyik complain je.. korang lupe yg semua band-band ni are great international performers, rm100++ is more than worth to see either one of them.. here, i got to see em all! wahahah

Figura 1.6 Aksi panjat2 Agrikulture dan kesengalan pakai boxer hijau je perform dengan perangai2 sengal

Figura 1.7 Yeap... 10 years ago aku gilakan band ni.. i was 16.. finally seeing them performing live is like a childhood dream comes true

Figura 1.8 All in all... a great event. tak dapat pergi Big Day Out, Reading Music Festival or Woodstock lagi.. Sunburst pun dah kira okay..

*Next stop, see you at Jamiroquai's!!

Location: Kiara Equistrian
Time: 3.00pm - 3.00am

7 comments:

hana_lalalala said...

hahha the ladies dgn post power rangers, thats funny.

the last pic of u tu, funny. but its nice!

atira said...

tak tau nak letak kat mana so i post kat sini lah :P

my ym id: sk8_boarder56

Anonymous said...

Nice pics...alamak Azzam,Sorry la sbb jd tanpa nama lama sgt,'rilek sudah'.Ni hah makcik ko yg ko buat tekaan2 meleset...akulah 'Apek Keji' kuang,kuang,kuang...DVD aku mana?Bila nak pulang?

Azzam?? said...

lerrhh.. engko ke yang tulis puas ati SETAN tu?? tgk.. kan dah tak pasal2 ada terjahan-terjahan yang tak perlu lagi tak matang.. pastu kasik penat dia je buat hate reply kat blog dia about something yg dia tak terlibat pun.. =p

DVD ko?? hahahah sabar itu sparuh dari iman weihh.. wahahhaha xD

Anonymous said...

Mana la aku tau yg 'toot' tu bleh jd histeria sampai mcm tuh...'agak horror weih' terkesima&hampir terkencet aku baca komen tuh...fiuh. Mengingatkan pd zaman muda2 kita kat AG buat sesi luahan perasaan dulu tuh mmg benar.
Mohon berbilion MAAF&AMPUN sbb implikasi 'Anonymous' nih mengajar aku ttg 'Integriti&Akauntabiliti' ye Azzam walaupun aku bleh sabar,tp aku X sejujur ko...(pompuan suka laki jahat)
Alahai,bab yg X matang le yg BEST,SENSASI lg 'Keji' umpama gelaran bg 'Joker' bukannya dia 'pelawak' tp 'penyangak'.
Drp;
Apek Keji aka Makcik ko aka stalker .

Azzam?? said...

ha'ah.. integriti dan akauntabiliti ye?? apa2 je lah wan oii... biarkan mereka dengan propaganda dan fantasi realiti mereka. =D

motto kita.. rilex sudah! xD

Anonymous said...

tramadol 100mg can you buy tramadol online legally - buy cheap tramadol on line